Nemsokára advent első vasárnapjához érkezünk, és megindul az ünnepi visszaszámlálás, meg persze a matek, hogy kinek, mit, hogyan és honnan. De ne aggódj, amíg engem látsz, a következőkben kicsi, nagy, kamasz, idős, fifikás és szerény női rokonokhoz passzoló csodás smukkokat mutatok, amelyekkel sokaknak örömet szerezhetsz idén karácsonykor! 

1. Czok Ildi

Szeretnéd letudni egyszerre a vásárlást, és egy kis színt vinni mások életébe? Akkor irány Czok Ildi oldala, ahol különböző korosztályú-, stílusú- és ízlésű rokonaidnak tutira megleled a tökéletes ajándékot. Akár visszafogott, elegáns ékszerre vágysz, akár feltűnő kreációkra, Czok Ildinél mindenki megtalálhatja a maga számítását. Egyszerűen jó érzéssel tölti el az ember lányát, hogy ezeken az ékszereken pihentesse a szemét. Csodás látványt nyújt, ahogyan a különböző típusú anyagok összefonódnak egy ékszerben. Na, ezekkel a smukkokkal biztosan nem választhattok rosszul, ha ajándékozni szeretnétek!

2. dorivisy

Mindenkinek van egy olyan kifinomult ízlésű női rokona, akinek baromi nehéz ajándékot találni, mert már mindene megvan. Ezekkel a törékeny, ámde végtelenül elegáns darabokkal mégis bevágódhatsz a fifikás családtagnál. A képen látható Azzurroro- kollekció egyik darabja csakugyan hordozza azokat a jegyeket, amelyek már már az ötvösművész védjegyévé váltak; légiesen könnyed ékszerben köszön vissza a természet. Visy Dóri ötvösművészeti kollekciói évről-évre elkápráztatnak. Valamikor 2011 tájékán találkoztam először munkáival (egy tengeri sünt formázó gyűrűvel), és már akkor beírta magát a kedvenceim közé. Később folytatta a sort még több, még különlegesebb természet által ihletett ékszer-kollekcióival, személy szerint nehezen tudnék kedvencet választani közülük.

3. Lokalwear

Red #accessories for a powerful look 💥😍 #Acessórios vermelhos para um look poderoso 💥😍 . Loja #lokalwear 〰 R. Anibal de Mendonça, 108C - Ipanema 〰 09h às 19h . 〰 Shop online: www.lokalwear.com〰 #originaldesign #fashion #design #sustainablefashion #brincos #earrings #colar #necklace #lokalwearethicalfashion #locallymadegloballyworn #ethicalfashion #madeinbrazil #handmade #red #vermelho

164 Likes, 5 Comments - LokalWear (@lokalwear) on Instagram: "Red #accessories for a powerful look 💥😍 #Acessórios vermelhos para um look poderoso 💥😍 . Loja..."

A magyar-brazil ékszermárkában tökéletesen keveredik a dél-amerikai kultúra a magyar motívumokkal. A kalocsai és matyómintákat felsorakoztató kollekciók immáron újabb darabokkal, formákkal, színekkel bővültek, és valóban szemkápráztatók. Aki rivaldafényre vágyik, és szeretne egy különleges, bohém statement-fülbevalót, az itt biztos megtalálhatja. 

4. The Mama Kin

A SzuperWMN-díjátadó előtt végiglátogattam a hazai boltokat azzal a szándékkal, hogy egy olyan ékszert találjak, ami önmagában öltöztet, így bukkantam rá az Alagút utcában található Repertory-ba. Miután tüzetesen végigpróbáltam az összes darabot, mert annyira gyönyörű volt mindegyik, végül a fentebbi képen található ékszeren akadt meg a tekintetem. Krisztinaváros ilyen, és ehhez hasonló csodákat rejt, mint ez a pipacs formájú aranyozott fülbevaló, ami olyan, mintha csak egy regény kulcsmotívuma lenne. Úgyhogy, ha tanácstalan vagy, mit vegyél az irodalmat imádó barátnődnek, akkor itt biztos találsz neki való ajándékot. 

5. Karman

Ha egy ékszer megtestesítheti a modern, sikkes nőt, akkor azok Kármán Orsi ékszerei. A képen látható kollekció tökéletes alkalmi kiegészítője lehet bármelyik emelkedett eseményen. Persze, aki bírja – mint a Szentesi – hétköznap is egészen nyugodtan hordhat statement-darabokat. Aki viszont a '70-es éveket idéző darabokat megszállottan imádja, mint én, azoknak a EVOKE-kollekciója mintákban, színekben gazdag formáit ajánlom. 

6. Vanda Ferencz

#earrings #octagonal #blackedge #white #carbonfiber #grayfiber #yellowgold #rhodium #radial #diagonal

65 Likes, 1 Comments - Vanda Ferencz (@vandaferencz) on Instagram: "#earrings #octagonal #blackedge #white #carbonfiber #grayfiber #yellowgold #rhodium #radial..."

A geometrikus fülbevaló tökéletes választás azoknak a rokonoknak, akik folyton kacsingatnak a csicsáért, de nem merik maguktól megtenni az első lépést. Ezért rád marad a feladat, hogy taszíts rajta egyet. Tökéletes lökés ehhez a képen látható Vanda Ferencz-darab. Az egyik WAMP-on (vasárnapi művészpiac) miután megvásároltam az első fülbevalómat magától a tervezőtől, olyan gondosan ellátott útravaló tanácsokkal és selyempapírral, hogy az végtelenül szívmelengető volt. Vanda Ferencz számomra azok közé a tervezők közé tartozik, akik minden elkészült ékszerükkel egy darabot adnak a szívükből is.

7. Soie 

A család már a delnőség felé kacsingató bakfisának a Soie-nál biztos, hogy találsz egy olyan statement-darabot, ami miatt te leszel a kedvenc rokona. Le a giccsel, fel a nyaklánccal! Ettől az ajándéktól még a szülők sem fognak ferde szemmel nézni rád, hogy már megint fölösleges darabokkal halmozod el a kislányukat, hanem inkább irigykedve nézik majd. Legközelebb a kedves mamának is beszerezhetsz egyet. Két legyet egy csapásra!

Kiemelt kép: Soie, The Mama Kin, Karman. 

Szőcs Lilla