WMN Ügy
WMN Ügy

Kate Winslet: Nem akarunk rettegni a gyerekeink mentális egészségéért

WMN Ügy – 2023.05.16. – TF

Amikor egy olyan sztár kap díjat, akinek van mondanivalója, az utána lavinát – azaz párbeszédet – indíthat el. Kate Winslet ezzel a céllal mondott köszönőbeszédet a hétvégi BAFTA televíziós díjátadó gálán, mert szerinte a döntéshozók felelőssége is, hogy az internet mentális betegségeket okoz a fiataloknál.

Gyerekek, akik hamar megtanulják, hogy szenvedni csak halkan szabad

WMN Ügy – 2023.05.16. – WMN

Szülők, akik csak jót akarnak – vagy mégsem? Reményiné Csekeő Borbála pszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjének jegyzete egy múlt heti hír kapcsán, amely szerint egy nő oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyerekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette őket.

Kenguruzz, és a kisbabád meghálálja! – Egy módszer, amellyel a legtöbbet tehetsz a koraszülöttedért

WMN Ügy – 2023.05.15. – KK

Ma Magyarországon minden tizedik gyerek koraszülött, az ő gondozásukat kórházanként más gyakorlat szerint végzik. Ha az ellátásuknak még van is hová fejlődnie, egy dolog szerencsére már mindenütt engedélyezett: ez pedig a kenguruzás, amelynek ma van a világnapja. Elmondjuk, mit is takar pontosan.

Mi a fene történik? „Elromlottak” a gyerekek?

WMN Ügy – 2023.05.10. – WMN

A legnehezebb helyzetekre is léteznek hatékony technikák, amelyek az egész közösség hangulatát megváltoztatják.

„Még nem is volt baba. Majd lesz másik” – Vasali Katalin fotóművész története

WMN Ügy – 2023.05.06. – FR

„A velünk történtek hatására derült ki, hogy a mi közvetlen környezetünkben is mennyien érintettek – csak nem beszéltek róla. Holott ez a veszteség ugyanúgy egy életesemény, mint egy kisbaba születése” – mondja Vasali Katalin fotóművész, aki tabudöntő képekbe dolgozta bele gyászát. Filákovity Radojka portrésorozatának következő része.

Szerbiai tömegmészárlások: ugye velünk ez nem történhet meg? – Dr. Gyurkó Szilvi és D. Tóth Kriszta jegyzete

WMN Ügy – 2023.05.05. – GySz, DTK

Nemcsak azt kellene kutatnunk görcsösen, minden erőnkkel, mi visz rá valakit, hogy fegyvert fogjon, hanem azt is, hogy mi tart vissza ettől. Mert gyerekek, fiatalok milliói az Egyesült Államoktól Dél-Afrikán át Szerbiáig nem követnek el ilyesmit. Akkor sem, ha a társadalmuk erőszakkal átszőtt, akkor sem, ha könnyű hozzáférésük van lőfegyverekhez, akkor sem, ha videójátékoznak, akkor sem, ha otthon bántalmazták őket. Dr. Gyurkó Szilvi jegyzete a szerbiai tömegmészárlások kapcsán, D. Tóth Kriszta elő- és utószavával.

Újabb lövöldözés történt Szerbiában tegnap éjjel

WMN Ügy – 2023.05.05. – TF

Két nappal azután, hogy egy tinédzser megölte nyolc iskolatársát és egy iskolaőrt, újabb több halálos áldozatot követelő lövöldözés történt. A huszonegy éves feltételezett elkövetőt már elfogták.

< 1 2 3 4 5 6 7 >