-

Igaz, nekem se gyerekem, se férjem, de eszem az van, így hát osztom is. Voltam már egyszer szerelmes (ja, nem kétszer), meg láttam közelről anyámék házasságát, és háromszor cseréltem az öcsémen szaros pelenkát, ezért hát tudom, mit tudom, fel is jogosítottam magam arra, hogy megmondjam neked, igen neked, te szégyentelenül ajvékoló, pimasz, nagyszájú, fehérnép, hogyan is kéne nőnek lenned:

1. Kussolj! Először is.

2. Legyél szépen ápolt, puncid fényesre borotvált, lábad patyolat, fehérneműd Victoria’s Secret, hónaljad dezodorált, parfümöd visszafogott, de azért hangsúlyozza ki az egyéniségedet.

3. Hajnal négykor kelj. Mindennap. Egyrészt ezzel a mutatványoddal biztosítod a férfit (meg a többi nagyszájú cselédet) arról, hogy nem vagy lusta. Másrészt, ahogyan nagyanyám is csinálta hajdanán, valakinek be kell dagasztania a kenyeret, bakker. (Kenyeret kézzel dagasztani, a hétszentségit neki, géppel a hülye is tud.)

4. Tanulmányozd az afrikai törzsek életét (amúgy van több is, millióféle színes kultúrával, de arra tegyél magasról). Közben hangosan mondd el magadban: a liberális nevelés öl, butít és nyomorba dönt.

5. Főzés közben végezz seggfeszesítő gyakorlatokat, hogy jobban mutass majd este, amikor térdepelsz.

6.  A házimunka nem nagy cucc (egy csomószor próbáltam már.) Végezd te is vidáman.

7. A maradék szabadidődet töltsd receptek szörcsölésével. Magadnak szigorúan a diétás oldalakról válassz!

8. A gyerekkel légy aranyos, kérdezd ki a leckét, ne engedd a tévé elé, mert akkor fos anya vagy, ne adj a kezébe iPadet, telefont, mert akkor szintén szart se érsz, inkább mesélj neki, játssz vele, tanulj vele, de sose kiabálj vele/nyúlj a pohár után, még akkor se, ha felesel, mert akkor nulla/szar/szemét/szar vagy.

9. Ha néha elönti az agyad a köd, akkor gondolj arra, amit a szomszéd Gizi is mondott, hogy a depresszió csak úri hóbort, az ő anyjának sose volt (igaz, nagyapa hetente kétszer ronggyá verte, de úgy ütötte, hogy ne látszódjon ki a ruha alól, tehát nem számít).

10. Naponta többször jusson eszedbe, hogy te vagy a családi tűz őrzője, rajtad áll vagy bukik minden... meg az esti szexen. Ha szar a dugás, te vagy a hibás. Ha nincs kedved, te vagy a hibás, ha öt percig tart, te vagy a hibás, ha bejön a gyerek, akkor is… de hisz tudod.

11. Szex után a férjedet ne kérdezgesd, ne fáraszd felesleges dolgokkal, hogy vissza akarsz menni dolgozni, vagy vannak vágyaid a receptkeresésen kívül. A férjed rengeteget tesz érted. Légy hű szolgálója, alázatos asszonya, szép és méltó társa.

Ne feledd, minden rajtad áll vagy bukik. 2017 a trampizmus éve. Le a genderrel! Éljenek az igazi nők!

Szentesi – igazi nő – Éva

Kép: A stepfordi feleségek (DeLine Pictures, 2004)