Adventi mesesorozatunk a WMN első kifejezetten gyerekeknek szóló tartalma. Készítése során nemcsak arra figyeltünk, hogy élvezetes legyen nézni és hallgatni, hanem arra is, hogy jót tegyen a gyerekeknek.

Szakemberek szerint ugyanis az épp beszélni tanuló legkisebbek nem a hangok alapján sajátítják el a szavakat, hanem a szájmozgást figyelik – itt pedig, mivel a mesék csodaszép illusztrációi csak néhányszor villannak fel, végig jól látható a szájmozgás.

Ráadásul Peller Anna olyan átéléssel mesél, olyan imádnivalóan adja át a történetet, hogy én igazán szívesen venném, ha a gyerekeim az ő segítségével tanulnák meg az első szavakat kimondani (de nálunk ez már megtörtént egypár éve). A mesevideóban nincsenek sem gyors vágások, sem hirtelen hangos mozzanatok. Szóval még a gyerekek mozgókép-fogyasztása ügyében nagyon tudatos szülőként is tudom ajánlani a videót – én biztosan a lányaimmal együtt fogom megnézni (úgy negyvenedszer). És még egy bögre forró csokit is készítek az élményhez (hókiflit azért nem…).

Nézzétek meg ti is gyerekestül, de szerintem felnőttként is szuper élmény. Négy perc hangolódás az ünnepekre, avagy egy kis instant karácsony:

Köszönjük a mesés helyszínt a Metrodomnak!

Az adventi mesesorozat első részét ITT nézhetitek meg.