Fialla Marianna szociális munkás, a Menhely Alapítvány programvezetője

civil SzuperWMN Magyarország legbátrabb nője
Fialla Marianna – Forrás: Fialla Marianna

Fialla Marianna eredetileg tanár végzettségű szociális munkás, aki immár harminc éve fáradhatatlanul segíti a hajléktalan emberek otthonhoz jutását. A Menhely Alapítvány ügyfelei sokszor súlyosan traumatizált állapotban kerülnek kapcsolatba a szervezettel, Marianna azonban végtelen türelemmel és figyelemmel dolgozik azon, hogy ezek az emberek visszaszerezzék a méltóságukat, odaadással segíti őket abban, hogy talpra álljanak. Fontosnak tartja, hogy meglássák a lehetőségeiket, ismerjék fel a korlátaikat, és támogatással, de vegyék kezükbe a sorsukat –hiszen, ahogy vallja, így lesz igazán tartós az eredmény. Ügyfeleivel végzett közvetlen munkája mellett Marianna képzéseket tart egyetemistáknak, és társadalmi érzékenyítő játékokat fejleszt.

Kopf Katalin, a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány vezetője

civil SzuperWMN Magyarország legbátrabb nője
Kopf Katalin – Forrás: Kopf Katalin

Kopf Katalin két évtizede dolgozik rendületlenül a kapcsolati erőszak elől menekülők és az emberkereskedelem áldozatainak helyzetén. Két védett szállást működtet, szakmai vezetésével pedig az alapítvány két átmeneti otthont tart fenn. Katalin hivatása iránti elkötelezettségét mutatja, hogy amikor tavaly az állami támogatás nem érkezett meg az ígért időpontra, a Szállás és az Otthon működése érdekében felajánlotta a saját családi megtakarításait. Az alapítvány minden erejével azon fáradozik, hogy a krízishelyzetbe kerülőkön segítsen, hogy a hátrányos helyzetű, kapcsolati erőszak elől menekülő emberek és az emberkereskedelem áldozatai minél hamarabb visszatérhessenek a társadalomba.

Somogyi Tímea, a Hajnalcsillag Tanoda társalapítója, a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület vezetője

civil SzuperWMN Magyarország legbátrabb nője
Somogyi Tímea – Fotó: Petróczi Réka

Somogyi Tímea hat gyerek édesanyjaként járta ki a középiskolát, majd folytatta tanulmányait – ma már diplomás szociológus, és gyakorlati terepmunkás is. Jelenleg azt kutatja, hogy miként hat az élettartamra az, ha valaki cigánynak születik, miért működnek másképp az etnikai csoport tagjai, és hogyan határozza meg az embert mindez. Ahhoz, hogy lebontsa a társadalom által emelt falakat, hét éve tanodát nyitott, amelybe jelenleg 75 kecskeméti cigány gyerek jár, volt tanulóik közül van, aki már gimnazista. Tímea meggyőződése, hogy a nyomort és a sokszor ezzel együtt járó droghasználatot csak megelőzni lehet – mégpedig tudással és megtartó közösséggel.

A SzuperWMN-díj civil jelöltjei közül ti döntitek el, hogy ki kapja a Magyarország legbátrabb nőinek járó elismerést, és az általuk képviselt ügyekhez felajánlott félmillió forintos támogatást. Szavazataitokat február 25-ig az alábbi linkre kattintva adhatjátok le – a fair play jegyében azonban egy IP-címről kategóriánként csak egyszer tudtok szavazni!

A SzuperWMN esemény támogatói:

Fő támogatója az Erste Bank, kiemelt támogatója az OMV.

További támogatóink: Bepanthen Derma, Curasept, Garamvári Szőlőbirtok, Jana, Korika, Novellista, Szamos

Színpad design: Torter e-Design

WMN szerkesztőség