Mondjuk úgy, hogy tudtam: ez nem egy szokványos Popfilter lesz. (Nem mintha létezne olyan, hogy szokványos Popfilter.) Kezdjük például azzal, hogy a vendégemnek saját bevallása szerint el kell gondolkodnia a saját életkorán. Nem azért, mert valami gond lenne vele, hanem mert az utóbbi három évben akkora dolgok történtek vele, hogy ő maga sem tudja mindig követni az eseményeket.

Képzeljetek el egy lányt, aki a gimnáziumból épp csak kilépve, a nagymamája házában berendezett stúdiójában összerak néhány dalt. De olyat, hogy Henri Gonzo azonnal meghívja előzenekarnak, Zságer Balázs pedig leigazolja a saját kiadójához. Ha mindez nem lenne elég, rögtön elnyer egy menő nemzetközi zenei díjat, első lemezéről pedig ódákat zengenek a kritikusok is.

És emellé képzeljétek el, hogy ez a lány olyan jelenség, mintha egy erdei tündér tette volna tiszteletét a stúdióban. Hogy nagy szüneteket tart beszéd közben, mert minden szót alaposan megfontol. És hogy minden nagy csend közben finoman int a kezével – mintha beszéd közben is muzsikálna.

Aki látta már színpadon, általában fülig érő szájjal beszél az élményről, aki meg ismeri a zenéjét, de még nem látta koncerten, az nagy eséllyel azért nem, mert nem jutott be. Ahol megjelenik ugyanis, ott táblás ház jelzi a jöttét.

S bár profin bánik a loop pedállal (elmagyarázzuk, mi ez), a szintetizátorokkal és mindenféle kütyükkel, okostelefonját nemrég nyomógombosra cserélte, és azt mondja, a valódi siker számára az egyensúly lenne.

Harcos környezetvédő, aki ugyanazokat érzi a világról, mint amiket nemrég a szakértő mondott a WMN-en, és szívesen oda is áll a számára fontos ügyek mellé. Nagyon vigyáz viszont arra, hogy mindig maradjon elegendő energiája az alkotásra.

Mit mondhatnék? Ez a legjobb, amit tehet – számunkra is. Ugyanis az a különös, rendkívül megkapó zenei szövet, amit létrehoz, nem véletlenül lett ilyen rövid időn belül ennyire népszerű.

A Budapest Ritmo fesztiválon egy különleges filmmel mutatkozik be, erről is mesél a mai adásban.

Hallgassátok olyan szeretettel, amilyennel ő megtöltötte a stúdiót!

Csepelyi Adrienn

A Popfilter további epizódjait itt találod: