Advertisement

Hihetetlenül izgalmas volt teljesen különböző aspektusokból megvizsgálni, hogy nőként kinél mi volt az a fordulópont, amikor közelebb került a saját testének, ciklusának megismeréséhez, és ebben a tág témában mit érez igazán a szívügyének.

Radi a tőle megszokott bátorsággal és őszinteséggel mesélt arról, milyen traumatikus élmény volt számára, amikor 18 hetesen elvesztette, majd meg kellett szülnie a kisbabáját, ezután pedig milyen volt először nőgyógyászhoz látogatnia, majd menstruálnia. A gyógyulásához szorosan hozzátartozik, hogy rendíthetetlen erővel és kitartással igyekszik ezzel a gyásszal és fájdalommal együtt élni, közben pedig a téma tabusítása ellen küzdeni, segítséget nyújtva ezzel azoknak a nőknek, akik hasonló megrázkódtatáson mentek keresztül. 

Csenge a zoomerek látásmódjával érkezett, aki már a közösségi médiában tájékozódik, edukálódik az intim kérdésekben is, és olyannyira fontos számára a fenntartható menstruáció, hogy még a szakdolgozatának témáját is ez adta.

Domi felidézte, hogy a feminizmus fejlődésével hogyan váltunk egyre tudatosabbakká, ismertük meg jobban a testünket, és arról is szó esett, hogyan győzhetünk le évszázadosan berögzült sztereotípiákat a női nemi szervekkel kapcsolatban, de az intim területeket érintő testképzavarról és a pornó káros hatásairól is beszélgettünk.

Hallgassátok, szeressétek, informálódjatok, igazán hasznos és őszinte beszélgetés következik!

Mindent bele! további epizódjait itt találod:

A podcastot a Bayer Hungária Kft. támogatta. (x)

Krajnyik Cintia