Kult
Kult

„Ha művész akarsz lenni, bíznod kell az ösztöneidben” – Isten éltesse Barbra Streisandot!

Kult – 2022.04.24. – GyD

Régóta nincs reflektorfényben, pedig legalább akkora ikon, mint Jane Fonda – csak még sokrétűbb a tevékenysége. Két Oscar-díj, 10 Grammy-díj, 9 Golden Globe, egy Tony-különdíj, 42 platinalemez, több mint 70 millió eladott album, és példaértékű jótékonysági, környezetvédelmi, és politikaiaktivista-teljesítmény van mögötte.

„Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót” – Örök érvényű bölcsességek Janikovszky Évától

Kult – 2022.04.23. – FR

Ma 96 éve született az írónő, aki történeteivel megkönnyítette és szebbé tette életünk egyik legnagyobb próbatételét: a felnövést.

„Kisasszony, mit szólna egy Shirley Temple-höz?” – Amerika leghíresebb alkoholmentes koktélja

Kult – 2022.04.23. – CSA

A híres ital, amit épp csak az nem szeretett, akiről elnevezték… Csepelyi Adri viszont nagyon is, úgyhogy elhozta a receptjét!

Az igazi Lolita szívszorító története

Kult – 2022.04.22. – FB

Az élet írja a legszebb, legboldogabb, vagy épp a legszomorúbb, legtragikusabb történeteket. Így volt ez Nabokov Lolitájával is, amikor egy ötcentes notesz ellopása egyéni tragédiába, mellette pedig a huszadik századi regényírás egyik kiemelkedő művébe torkollt.

Lemásztunk a fáról, de ugyan minek? – Az Erről nem beszélünk tökéletes látlelet az alternatív valóságainkról

Kult – 2022.04.21. – SzÉ

Az Erről nem beszélünk című könyv nem való mindenkinek, de akinek igen, annak nagyon be fog ütni. Szentesi Éva az utóbbi kategóriát erősíti.

Kimenő Radival: A világ káosza elől bújj a virágzó fák és az illatos rózsák közé

Kult – 2022.04.21. – FR

A kertben töltött idő a japánok szerint felér a meditációval, így Radi most pár igazán különleges arborétumot és botanikus kertet ajánl nektek, ahol ha csak átmenetileg is, de elfeledkezhettek a körülöttünk tomboló káoszról.

Mark Twain: Üstökös hozta, csitrikből álló gyűjteménye búcsúztatta, a kettő között pedig megszületett az amerikai irodalom

Kult – 2022.04.21. – FB

Hemingway mondta róla: „Az egész amerikai irodalom Mark Twain egyetlen könyvéből ered, a Huckleberry Finnből… Előtte semmi sem volt. Azóta sem írtak ilyen jót.” De mondjuk, miért érdemes ezen felül is őt, és a többi könyvét is olvasni – nem csak ifjaknak.