Mindent a szemnek: Emberek, Renyagyár a kiállítótérben!

„Mindig belegondolok másnaposan, hogy minek iszunk? Aztán rájövök, hogy mi mást csinálnánk?” – Renyagyár az Instagram egyik legüdítőbb és legeredetibb profilja. Kollázsai és grafikái többnyire valós személyek valós helyzetekben kialakult szituációit, megjegyzéseit, beszólásait örökítik meg a rá jellemző egyedi vizuális formavilággal, fanyar és megdöbbentően őszinte humorral.

Biacsics Renáta hobbijával igazi pop art kultúrát teremtett, alkotásait pedig április 19-től a Konnektor Inkubátorházban is megnézheted.

A Nix ugribugri című kiállításon hétköznapi emberek profán helyzetelemzéseivel, helyi és globális politikai események groteszk összefüggéseivel is találkozhatsz.

programajánló Játékszín brunch Kimenő Radival Renyagyár Hello Buda Etyeki Majális Menopauza
Forrás: Facebook / Konnektor

Feed the beast: a nap legfontosabb étkezése az, amihez pezsgő jár

A kedvenc étkezésem a brunch! Persze nem csak azért, mert 11-kor pezsgőzni életérzés. A Hello Budában újraértelmezték a „reggelebéd” fogalmát, és olyan különleges ételeket hoztak létre, amelyektől garantáltan táncot járnak majd az ízlelőbimbóid. Friss, szezonális hozzávalókkal és kreatív receptekkel várnak április 21-én is: osztriga, spenótos-rákos bundáskenyér, thai palacsinta és omlett… hú, soroljam még?

programajánló Játékszín brunch Kimenő Radival Renyagyár Hello Buda Etyeki Majális Menopauza
Forrás: Facebook / Hello Buda

Inkább foglalj asztalt most azonnal!

Cooltúra: a Játékszín egyik legnépszerűbb előadása az Etyeki Majálison

Nagyon szeretem a Játékszín kimagaslóan szórakoztató előadásait, azok ugyanis varázsütésre képesek kirántani a szürke hétköznapokból.

Május 4-én pedig egy igazán különleges helyszínen, az Etyeki Majálison, a Sonkamesternél lesz látható a színház nagy sikerű, tabudöntögető musicalje, a Menopauza, amit Bereczki Zoltán rendezett, a főszereplők pedig Hernádi Judit, Náray Erika, Szulák Andrea és Tóth Enikő.

Ez azonban csak a hab a tortán, a megkoronázása az egész napos etyeki programkavalkádnak, amelynek házigazdája Csonka András lesz. Napközben fellép Bereczki Zoltán, ott lesz Szabados Ági és a Libertine, Hajdú Steve stand-upozik, Falusi Mariann koncertet ad. A közönség pedig lazán, fesztelenül, akár pokrócokon elheverve élvezheti a finom borokat, jó ételeket, és persze a Játékszín kiváló produkcióit.

Jegyeket elővételben a Játékszín honlapján vásárolhatsz.

Ezt nézd: jön a WMN és a Viasat3 közösségi talkshow-ja!

Mi, a WMN-nél hiszünk a tabumentes kommunikációban, a kulturált vitában – amely nem árt, nem tiszteletlen és nem csorbítja a másik jogait –, illetve a szabadságban. És talán nem árulok el titkot, ha leírom: ugyanolyan nyíltsággal beszélgetünk egymás között a szerkesztőségben is, ahogyan azt a cikkeinkben megszokhattátok tőlünk.

Ahhoz, hogy változást érjünk el, hiszem, hogy nagy szükség van erre az őszinteségre – többek közt épp emiatt ez az egyik sarokköve a WMN és a Viasat3 első közösségi talkshow-jának is.

A Ki vele! igazi kuriózum lesz a tévés világban és az online térben.

Csepelyi Adrienn és Krajnyik Cintia moderálásával, Fegyverneky Sanyi és D. Tóth András rendhagyó állandó szereplésével, D. Tóth Kriszta különleges videósorozatával és meghívott vendégeinkkel egy olyan közösség alakul ki, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szeret beszélgetni és kérdezni, aki képes együtt nevetni és gondolkodni, aki nem fél építő jelleggel vitázni és tabukat ledönteni. Egyetérteni nem kötelező, megismerni a másikat ajánlott, ártani tilos. Számunkra ezt jelenti a közösségi talkshow.

Az első évadban a nők vérétől az idősgondozásig, a hosszú távú monogámiától a vallás és az egyházak szerepéig, a gyerekszülést övező társadalmi nyomástól a határaink meghúzásáig sok mindenről szó lesz.

Minden héten egy adott témát járunk körül a műsorban és itt is. A tévéadást a WMN Ki vele! rovatában megelőzik majd beszámolók és publicisztikák, tematikus írások és szakértős cikkek; ezeket találod majd meg összegyűjtve.

Tarts velünk, találkozzunk április 22-én a Viasat3 csatornán!

Irány a szabadba: tulipános élményséta a botanikus kertben

Az egyik kedvenc helyem (a sok közül) az országban a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, ami minden évszakban más és más, ám töretlenül gyönyörű arcát mutatja.

A Budapesttől szinte karnyújtásnyira lévő egykori grófi kastélykert helyén létrehozott „élő múzeum” 27 hektáros területén 13 ezer faj és fajta található. Az üvegházak mellett romantikus vízimalommal, műrommal, vízeséssel, szigetekkel, vadregényes ösvényekkel és egy gyönyörű tóval – amelyet az év bizonyos szakában rózsaszín lótuszok borítanak – kápráztatja el a látogatókat. Sőt, időről időre izgalmas programokat is szerveznek itt.

programajánló Játékszín brunch Kimenő Radival Renyagyár Hello Buda Etyeki Majális Menopauza
Forrás: botanikuskert.hu

A tulipánvirágzás idején, április 20-án és 21-én vezetett séta keretein belül csodálhatod meg a botanikus kert gyönyörű, nyíló tulipánföldjeit, emellett pedig megismerheted a tulipán parádés, izgalmas kultúrtörténetét. Ki volt Clusius, és milyen bűnügybe keveredett? Mi a tulipánőrület, és miért ették meg a hollandok a vagyonokat érő tulipánhagymákat? – többek közt ezekre a kérdésekre is fény derül.

A sétára a botanikus kert oldalán válthatsz jegyet.

Kiemelt képek: Facebook / Hello Buda; WMN; Facebook / Konnektor; botanikuskert.hu

Filákovity Radojka