Mi lett volna, ha?

Rögtön a beszélgetés elején egy gondolatkísérletre invitáltam Orsit és Petit, és arról kérdeztem őket, mi lett volna, ha fordítva alakul a sorsuk, és Orsi válik a húszas évei elején híressé, Peti pedig az elmúlt tizenöt-húsz évben civil szakmát űzött volna, és a mostani fejével érné utol a népszerűség. Orsi kapásból rávágta, hogy valószínűleg ugyanúgy elszállt volna, mint Peti akkor, hiszen közel negyvenévesen is nehéz volt ellenállni a kísértésnek, ami a hirtelen jött ismertséggel járt. Peti aztán a tőle megszokott lazasággal és kifogyhatatlan energiával beszél arról, hogy sok hülyeséget csinált, van, amire nem is büszke, de az az időszak erről kellett, hogy szóljon, mostanra pedig úgy tűnik, révbe ért. Ami a dalszövegek szempontjából azért okoz némi nehézséget, hiszen, mint mondja, nehéz arról izgalmasan énekelni, hogy a kertben játszik a kutyával vagy a fikuszt öntözi.

Peti mesélt arról is, hogy miben különböznek a feleségével, Puskás-Dallos Bogi énekesnővel, és viccesen azt is megjegyezzük, csoda, hogy tavaly Bogi igent mondott, amikor hozzáment. Orsi most végzett mentálhigiénés szakemberként, és több alkalommal is említi: ő maga milyen utat járt be, hogy egyensúlyba kerüljön a tudós-kutató és az exhibicionista énje. És az is szóba került,

miért gondoljuk, hogy az exhibicionizmus rossz dolog, és miért lenne jó, ha végre elfelejtenénk filterezni önmagunkat és az életünket.

Faggattam őket arról, hogy állnak a megfelelési kényszerrel, hogyan tudják kezelni, ha hibáznak, vagy ha éppen pozitív elismerést kapnak. Rákérdeztem, miként pozícionálhatja át magát egy előadóművész hiteles zöld aktivistává, és milyen arányérzék mellett férhet meg egymással a társadalmi felelősségvállalás és a profitszerzés influenszerként.

Két nagyon önazonos embert hallhattok a Közös hang legújabb adásában, akik nem félnek önmagukon nevetni, de attól sem, ha megosztó témákban kell véleményt formálni. Lételemük, hogy segítsenek, hogy jobbá tegyék a környezetük, úgy, hogy közben megosztó karaktereknek számítanak. Vannak, akik szerint kifejezetten idegesítőek. Szerintem egyáltalán nem azok.

Krajnyik Cintia

Közös hang további epizódjait itt találod: