1. Jackbox Party Pack 4

A Jackbox tévéparty-csomagjában öt különböző hangulatalapozó, csapatépítő társas található. A játék úgy néz ki pontosan, hogy a tévé képernyőjén megjelennek a körkérdések, és mindenkinek a saját telefonján kell megválaszolnia, lerajzolnia, megoldania a feladványt. Játéktípusonként változó, hogy versengő, csapatépítő vagy bulialapozó játékokról van-e szó. Például egy csapatépítő, ismerkedő típusú játékban olyasmi kérdésekre kell válaszolni, hogy „ha egy új street food-helyet nyitnál, akkor mi lenne a neve?”. Miután ezeket megválaszolta mindenki, a képernyőre kikerülnek a válaszok, majd minden résztvevőnek szavaznia kell, hogy melyik a kedvence.

Hol lexikális tudásra, hol csapatmunkára, hol pedig kreativitásra van szükség.  Ahhoz, hogy játszani tudjatok vele, kell majd egy: PS, Xbox One, Apple TV, Steam-szolgáltatásra (a játék oldalán pontosan megnézhető ennek a listája), és minden játékosnak a saját okostelefonja (körülbelül nyolc játékos vehet részt egyszerre a játékban).

2. Social Sabotage

A Social Sabotage-t a Buzzfeed online magazin alkotói találták ki, úgyhogy a jó szórakozás már előre garantált. Olyan társasjátékban gondolkodtak, aminél nem akadály, ha percenként ránézel a telefonodra, mert ez esetben a közösségi médiás profilodra is szükséged lesz hozzá. A társasjáték különböző pakli kártyákból áll, amin a Facebookhoz, Tinderhez, Instagramhoz, (sokszor pedig csak simán sms-küldős, illetve telefonáláshoz) kapcsolódó feladatok állhatnak.

Például: csinálj egy twerkelős-seggrázós videót, és posztold ki a Facebookodra, vaaagy keresd meg az utolsó előtti-előtti-előtti videót, amit készítettél az okostelóddal, és posztold ki! Minél több feladatot vállalsz be, annál több pontod lesz, az nyer, aki a legtöbbet gyűjti össze. 

3. That’s you!

A That’s you hasonlóan működik, mint a Jackbox tévé, ugyanúgy kell hozzá egy Play Station vagy valami hozzá hasonló eszköz, ami támogatja az alkalmazást. Csakugyan a távirányítód az okostelefonod vagy a tableted lesz, azonban ebben a játékban az önkifejezés kapja a főszerepet.

Minél inkább szabadjára tudod engedni a gátlásaidat és az alkotói vénádat, annál több pontszámot kaphatsz. Van olyan feladvány, amiben például egy festményt, rajzot, illusztrációt kell a lehető legjobban imitálni, és lőnöd magadról egy szelfit. Vagy például olyan feladványt is kaphatsz, hogy rajzold le a telefonod képernyőjére valamelyik jelenlévő haverodat. Ezeket a képeket egymás mellé teszi a játék, a többiek pedig szavazhatnak rá, hogy melyik sikerült a legjobban.

4. Kahoot!

A Kahoot már sokkal inkább lexikális, tudományos, jellegű kérdéseket sorakoztat fel. Itt nem lesz szükséged konzolra, elég, ha letöltöd az applikációt, és az okostelefonodon keresztül kihívó feleket találsz. Te magad is csinálhatsz kihívásokat, összeállíthatod a kérdéssort, és meghívhatsz rá bárkit. Ha tanár vagy, akkor akár ezen keresztül is összeállíthatod a gyerekeknek kérdéssort a tantárgyadból.  

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/bbernard