-

Azt mondják, hogy az életben az egyik legklasszabb dolog az egészség. De ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne azokat a pillanatokat is teljesen kiélvezni, amikor minden eszünkbe jut, csak éppen az egészség nem. Sokan ilyenkor szárnyaszegettek, félénkek, nem merik megélni azt a ritka örömöt, mely a kórtermek utánozhatatlan aurájából árad!

Ha rám hallgatsz, és megfogadod ezt a hét pontot, valamint garantáltan teljesen megváltozik a kórtermekhez fűződő viszonyod, és bátran fogsz belevágni valami hasonló kalandba!

1. Élvezd, hogy nem leszel egyedül a bajban! A sokágyas kórtermek utánozhatatlanok! Nincs is jobb annál, mint hogy másokkal is megoszthatod az állapotodat! Élő Facebook-csoport ez, negyedóránként biztosan lesz itt egy státusz-update! És micsoda benyögésekre számíthatsz!

2. Belépés után nézz körül a kórteremben, hátha van még üres ágy! Válaszd azt! Arra ügyesen figyelj, hogy ne olyan után sóvárogj, amiről épp most vittek el valakit a műtőbe, mert lehet, hogy túléli a beavatkozást, és akkor szorulni fogsz. Az ilyet kis rutinnal már el lehet kerülni.

3. Ne akarj feltétlenül olyan ágyat, ami mellett működik a nővérhívó berendezés! Bízz benne, hogy éjjel, amikor majd az egy szál ügyeletes nővér rohangál 24 beteg között, te pedig még nem tudsz felülni, de a kacsát bezzeg már teletöltötted, szóval akkor biztosan ébren lesz majd egy olyan betegtársad, aki meg tudja nyomni a gombját!

4. Ha van két üres ágy, igyekezz azt választani, amelyen a hozzád korban közelebb álló/fekvő betegtárs van! Vele tudod majd legjobban sajnáltatni magad!

5. Ne kételkedj a nővér szavában! Ha azt látod, hogy az általad kiválasztott vaságy közepe le van szakadva, pont deréktájon (ahol különben majd műtenek), és gyáván menekülőre fognád, hidd el, hogy ő majd ezt áthidalja egy vastagabb matraccal. És meg is teszi!

6. Ne légy gyáva, és nyugodtan feküdj olyan vaságyba, aminek a fejénél csupasz végű vezetékek lógnak ki a falból! A vas állítólag nem vezeti olyan jól az áramot, mint az arany, és hát ez itt biztosan nem arany!

7. A legegyszerűbb, ha már az elején megkérdezed a nővérkét, hogy szerinte hova szeretnél feküdni. Ezzel sok felesleges döntéshelyzettől és az ezzel kapcsolatos energiapazarlástól óvhatod meg magadat! Jól jön majd az a pár kalória a műtét után!

Hát... nagyjából ennyi. Ülsz majd az ágyadon, várod, hogy lecseréljék (úgysem nem tudják, mert nincs mire), behozzák az infúziót, a nővér beköti, te meg ott ültödben vacogni kezdesz. Azt hiszed, azért dideregsz, mert az infúzió nagyon hideg.

És közben már látod a jövőt: szeretnél jó ember lenni, sokkal jobb, mint eddig. Szeretnél embereket megszólítani, beszélgetni velük. Itt van rögtön a nővér. Őt is a nevén kellene szólítanod. És csak azon rimánkodsz (te eszelős marha), hogy ne Aranka legyen a neve. Mert eszedbe jut a botanika vizsga, ahol csupán egyetlen olyan tétel volt, amit nem szerettél volna kihúzni.

Ez volt a Cuscuta epythimumA herefojtó aranka.

Kökéndy Ákos

A szerző korábbi írásait ITT, ITT és ITT olvashatod.

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Nuttapol Pingpittayakun