-

Szentesi Éva

Na, szevasz!

Figyusz! Ezt a borotvát hagyni kéne! Mert tudod, csak erősebb lesz, és egyre gyakrabban kell majd, izé, lehúzni… És egy-két évig szét is vagdosod vele magad, ezek szép kis heget hagynak, na, azok mind megmaradnak. Ja, persze vágom, hogy imádod, amikor annyira sima lesz, de inkább bírd ki! Nyugi, annyira nem para a gyanta, csak az első fáj, a többit már megszokod.

És plíz, szoktasd rá magad az önfegyelemre! Például, hogy nem hülyülsz meg kéthavonta, és nem vágatod le azt a szép hajadat. Meg nem fested agyon. Feketéről hidrogénre, hidrogénről feketére. Nem, aranyom, az kurvára nem szőke, az hidrogén. Igen, az lemarja. Úgy törnek le szinte tőből a szálak, mintha kemóról jöttél volna. Olyat meg nem akarsz, ugye? Szóval növeszd meg! Mert szép lesz, jól fog állni, finomít is kicsit, leszelídít. Jó lesz! Csak egyszer bírd ki, hogy megnöveszted. Könyörgök, az istenit!

Bírd ki, hogy nem tagadod meg a nőt! Bírd ki, hogy nem te vagy a férfi, hisz van itt elég, nézz körül! Utólag nehéz lesz ezt megtanulni, és ha nem játszol jönni fognak, meglásd, kishaver… Akarom mondani, kisasszony!

Szentesi Éva

Gyurkó Szilvi

Szia,

sok mindent mondhatnék, de ezt most mások is hallani fogják, úgyhogy a cigiről, a nagy szerelmeidről, B-ről, meg a fröccsel kevert tequiláról most inkább nem mesélnék.

Fontos viszont elmondanom neked, hogy a tökéletesség, amire annyira törekszel, nem létezik. Nincsenek tökéletes történetek, és nincs hibátlan ember sem, úgyhogy neked sem kell annak lenned. Szerethető vagy akkor is, ha nem felelsz meg mindenki elvárásainak. Sőt! Igazából a hibáid, a tévedéseid, a tökéletlenséged tesz azzá, aki vagy: emberré. Szilvivé.

Ha felnézel éjszaka az égre, hogy a csillagokat figyeld (tudom, hogy sokszor csinálsz ilyet), akkor láthatod, milyen aprócska is az az élet, amit élsz. A világmindenség számára mondhatni... csupán lényegtelen pillanat.

Ez egyszerre felszabadító, hiszen bármit is teszel, a Napot, a Holdat, és azt a milliárdnyi fénygömböt nem befolyásolod. Az észrevétlenség viszont azt is jelenti, hogy egyedül a te felelősséged, mit hozol ki az életedből. Hát, magadra figyelj, és ne másokra! A saját belső iránytűdet kövesd, és ne mások elvárásait! Merj hibázni, tévedni, tökéletlennek lenni, ne hazudj sikert ott, ahol elbuktál! És mindez bátorrá tesz majd, és erőssé.

Abban a pillanatban, amint elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, az élet tele lesz fénnyel és színnel, barátokkal és társakkal.

A föléd boruló csillagos égre figyelj, és a benned lévő elfogadásra önmagad és mások iránt. Mert én te vagyok, és magammal hordozlak belső gyermekként a sírig. Minden fájdalmaddal meg kell majd küzdenem nekem is, és minden örömöd engem táplál majd az életben.

Ezért hát tudd, hogy ismerlek, és szeretlek. Úgy, ahogy vagy.

Sz.

Utóirat: És a hajad nem rendetlen, hanem göndör. Ezt anyukádnak is nyugodtan megmondhatod!

 Gyurkó Szilvi

Figyelem, fontos felhívás!

A következő napokban teljes terjedelmükben is olvashatjátok majd a leveleinket a WMN oldalán. Arra buzdítunk titeket, hogy ti is üzenjetek saját kamaszkori önmagatoknak!

A leveletek ne legyen hosszabb, mint 4-500 szó.

Ide küldjétek: [email protected]

Ezzel a jeligével: Levél fiatalkori önmagunknak

A határidő, amíg a leveleket várjuk: július 20.

A legjobb levelekből idézünk majd, ezt augusztus elején olvashatjátok el. És akiktől idézünk, azok kapnak egy ajándékcsomagot is, a projekt támogatója, a Dove jóvoltából!