-

DTK jó sok retussal, ahogy Szentesi Éva elképzeli...

Olvassátok el, mit gondolnak D. Tóth Krisztáról a munkatársai! Azt hiszem, egyértelműen kiderül, hogy mindannyian szívből szeretjük őt!

Prónay-Zakar Gina (életmód-tanácsadó)

1. Lenyűgöz. Amit, ahogy, amennyire... Azt hiszem, ezt még sose mondtam el neki, pedig jó sok ideje dolgozunk már együtt. Képes továbblépni, jobb lenni, változni, bátorítani, csapattá és közösséggé varázsolni 13 idegent, megmozdítani, jó irányba formálni százezreket. Köztük engem is.

Horvát Sára (az Okoskonyha rovat vezetője)

2. Nem vagyok az az ömlengős típus. Krisztát azért szeretem, mert hiteles. Mindig és minden helyzetben, amiben eddig összehozott vele a sors, de a képernyőn is az volt, és a leírt szavaiban is az maradt. És ezt még meg is kell köszönnöm neki, mert ez ma igazi kincs. Boldog születésnapot, Kriszta!

Kormos Anett (Kormos Anett)

Miért szeretem Krisztát? Mert…

3. …szabadon írhatok arról, amiről akarok, úgy, ahogy akarok

4. …rajong azért, amit csinál, és ez „ragadós”

5. …jó ember

6. …nem nyögvenyelős vele kommunikálni és dűlőre jutni valamiben

7. …tudja, mit akar, és nagyon kreatív

8. …úgy főnök, hogy mindeközben partner

9. …nem újítónak vallja magát, hanem újít

10. …nem beszari

11. …nem tökéletes

12. És mert fizet azért, hogy csak szépeket mondjunk róla (ez persze nem igaz… sajnos, mivel nem is tud róla, hogy ezt az összeállítást készítjük).

Rohrböck Kinga (operatív ügyek)

Miért szeretem Krisztát? Mert…

 13. …ki mer állni azért, amiben hisz

14. …saját céljai megvalósításán túl fontos számára a környezetének a véleménye is

15. …újító és szorgalmas

16. …mindig előre halad

17. …nem fél segítséget kérni ahhoz, amit (még) nem tud

18. …pontos, és betartja a határidőket

19. …nem azon csámcsog, más mit csinál, hanem azt nézi, hogyan legyünk még jobbak

20. És még azért is szeretem, mert kedves, szép és érzékeny.

Gyurkó Szilvi (gyerekjogi szakember)

21. Ha a praktikus részét nézem, azért szeretem, mert sosem cenzúrázza az írásaimat. Akkor sem, ha provokatívak vagy megosztók. Aztán szeretem benne, hogy bele mert vágni a saját ötlete megvalósításába bátran, de azért okosan. És nagyon szeretem a humorát.

Pásztory Dóri (Barni anyukája - kétszeres paralimpiai úszóbajnok)

22. Lenyűgöz Kriszta munkabírása, összeszedettsége, és az, hogy mennyit pörög. Én már attól is elfáradok, hogy követem. Én nagyon imádtam híradósként, és most is hiányzik, ha nagy ritkán bekapcsolom a tévét. Önző módon nem értettem, miért hagyta ott a képernyőt, ha ennyire jól állt neki. Aztán elkezdtem olvasni az írásait, és minden világossá vált. Annyira tökéletesen önti szavakba a gondolatait, ahogy nagyon kevesen.

23. Igazi tehetség. Emellett baromi jó főnök is. Főleg nekem, 1700 km távolságból. És főleg úgy, hogy rám küldte a verőlegényét, a Szentesit. A szerkesztői bevezetőkből kiderül milyen „véres" csatákat vívunk hétről-hétre. #iloveszentesi!

24. Azzal, hogy megírta a Lola meséket, beteljesült a női princípiumom. Igazán boldog, békés és elégedett anya vagyok abban a tíz percben, amíg a gyerekem nyálcsorgatva paradicsomot ültetget az iPaden.

25. Örökké hálás leszek neki a bátorságáért, amivel belevágott a WMN-projektbe, és amivel összeszedte és felvállalta ezt a halom hibbant nőt, akik lassan a virtuális családommá válnak, és imádom őket.

Deli Csenge (kamasz szerzőnk)

26. Ő világ legszuperságosabb majdnem-főnöke.

27. Nem foglalkozik a hülye kommentelőkkel (annyit…), vagy csak leoltja őket a sárgaföldig, de hiszen tudjuk: haters gonna hate, potatoes gonna potate.

28. Szeretem azért is, mert egy ilyen hihetetlen csapatot hozott össze.

29. Megmutatta mindenkinek, hogy az ember 41 éves nőként is lehet valaki ezen a világon. Aki szép, az reggel is szép. Smink, filter és retus nélkül, akárhány évesen is.

Szalánczi Kriszta (klinikai szakpszichológus, a WMN szakértője)

30. Mielőtt kérne valamit, tündérien szabadkozik, ezért tud olyan szépen kérni.

31. Mindenre van egy jó felvetése.

32. Nem szereti túlbeszélni a dolgokat, de attól még minden remekül megy. Olyan, mint egy katalizátor...

Fiala Borcsa (a WMN Powere)

Miért szeretek a Xtának dolgozni?

33. Mert semmi meglepetést nem okozott eddig. Tényleg! Amikor legelőször találkoztam vele (tavaly augusztusban), és átbeszéltük, ki mit szeretne a másiktól, én azt mondtam, hogy szakmailag szeretnék fejlődni, tanulni. És eddig ez be is jött. Krisztának nagyon jó megérzései vannak, irtó gyorsan gondolkodik, tökéletesen látja, hogy mi lesz jó téma, mit hogyan kellene feldolgozni, emellett nagyon hasznos dolgokat tanított, ami nekem sokat segített az írásban is. Szuper látni, hogy milyen sokat jelent egy jó szerkesztő!

34. A másik dolog, amiben nem okozott meglepetést (hál’ istennek), hogy amit ígért és vállalt, nevezetesen hogy senkinek nem akarunk megfelelni, és azt csinálunk, amit szeretnénk, azt kompromisszumok nélkül hozza. Nekem ez óriási megkönnyebbülés, hogy végre van egy olyan hely, ahol valóban magamat adhatom, és nem kell úgy csinálnom, mintha kedvesebb, visszafogottabb lennék, ráadásul még a bohókás ötleteimet is értékelik. Hol másutt írhattam volna így Jézusról vagy a nutscapingről?!

35. Amúgy meg nárcisztikus módon nyilván azokat a kvalitásokat csípem benne, amik bennem is megvannak, ezt a temperamentumos, pörgős, végtelenül türelmetlen munkakutyát.

Csiszér Ágota, Goti (a WMN fotósa)

36. Ez nem kérdés. Mert ő a legjobb barátnőm!

Zákányi Gáspár (Sales) ((és lélek))

37. Nagyon jó látni, hogy egy ötletből ilyen gyorsan piacképes termék lett, remek ennek részesévé válni, már szinte egészen a kezdetek óta!

38. Arról nem is beszélve, hogy amióta a csapat tagja vagyok, majdnem mindent tudok a gyantázási szokásokról, ami – lássuk be – elég nagy érték manapság.

Ujvári Bea (dizájner)

39. „És azok, akik nem hallották a zenét őrültnek nézték azokat, akiket táncolni láttak". – Ezt Nietzsche mondta, nem én. A mi Krisztánk az első sorban táncol, és ez érvényes minden munkájára. Precízen és pontosan halad lépésről-lépésre, tökéletes tempóban, felveszi a ritmust a vele táncolókkal, és figyelmen kívül hagyja azokat, akik nem hallják a zenét. Ez talán a legfontosabb tulajdonságok egyike, hogy jó íróból jó iránymutató is váljon.

HBD!

Szentesi (Éva)

Nehéz bármit írni az én drága hajcsáromnak anélkül, hogy ne viccelném el, de most az egyszer erőt veszek magamon:

40. Amikor legelőször írt nekem, hogy interjút szeretne, majdnem kiugrottam a bőrömből. (Úristen! Írt nekem a D. Tóth Kriszta, értitek, a D. Tóth Kriszta!) Aztán ahogy egyre jobban elmélyült és rétegződött a kapcsolatunk, úgy nőttem fel én is. Szeretném, ha tudná, hogy nagyon sokat köszönhetek neki. Szakmailag és emberileg is. És nem fogok többé érzelgősködni, Kriszta, ígérem. Isten éltessen! A te Szentesid!

Both Gabi, Gabianyu (a WMN olvasószerkesztője)

41. Mert szeretem. Úgy, ahogy van. Pont olyannak, amilyen.

Boldog Krisztát kívánok mindannyiunknak!

 A WMN csapata

Olvasd el D. Tóth Kriszta cikkét arról, milyen tanulságai voltak az egy évig tartó no smink, no retus, #negyvenéveaföldön fotósorozatának! A cikk végén egy szuper videót is találsz a 365 képről. KATT IDE!