Hűs desszert a nyári napokra – csokis-epres tekercs sütés nélkül, fél óra alatt

Ha meleg van, és nincs kedved bekapcsolni a sütőt, ez a recept neked szól! Ráadásul maradékokból összedobható, isteni finom, gyors és látványos sütemény. Mutatom, hogyan csináld! Creatorunk, Nagy Fruzsi cukrász írása – recepttel.
–
A minap szerettem volna valami gyors, de mégis látványos édességet készíteni, amihez nem kell különösebb logisztika. Belestem a hűtőbe, körbenéztem a polcokon. Találtam pár szem epret, amit a gyerekek meghagytak, tejszínt, egy fél tábla csokit és egy bontatlan, nagy adag babapiskótát. Az a jó ebben a receptben, hogy többféle tölteléket használhatunk – legyen az mascarponekrém vagy fagyi –, mindenképp szuper eredményt kapunk!
@wmn.hu 🍓 Csokis tekercs babapiskótából – maradékmentő édesség, ami villámgyorsan elkészül, mégis olyan látványos, mintha órákig készült volna. Nagy Fruzsi @cukrasztitkok , a WMN cukrász Creatora most megmutatja, hogyan lesz néhány hűtőben felejtett alapanyagból varázslatos desszert. 🍫🍓 Hozzávalók (kb. 4 szelethez): – 1,5 csomag babapiskóta – kb. 3 dl meleg tej az áztatáshoz – 100 g étcsokoládé – 100 g tejszín – 20 g vaj – 4–5 szem eper Tipp: mascarponekrémmel vagy fagyival is működik – a végeredmény mindig nyerő! Te kipróbálod? #wmn #wmnmagazin #wmncreator #recept #piskóta #csokoládé #eper ♬ eredeti hang – WMN Magazin - WMN Magazin
Hozzávalók
-
Másfél csomag babapiskóta
-
Kb. 3 dl meleg tej az áztatáshoz
-
100 g étcsokoládé
-
100 g tejszín
-
20 g vaj
-
4–5 szem eper
Elkészítés
1. A csokoládét felaprítjuk, és hozzáöntjük a tejszínt és a vajat. Mikróban vagy tűzhelyen, lassú tűzön összeforraljuk, majd jó alaposan, csomómentesre keverjük. Kicsit hagyjuk hűlni
2. Egy tálban tejet melegítünk, és belemártjuk a babapiskótákat.
3. Az ázott babapiskótákat sütőpapírra vagy fóliára helyezzük, két sorban, szorosan egymás mellé.
4. Ezután öntsük rá a csokikrémet, oszlassuk el egyenletesen, majd jöhetnek az előzőleg nagyon vékonyra szeletelt eperdarabok. Tegyük a hűtőbe dermedni!
Tipp: Minél vékonyabbra szeleteljük a gyümölcsöt, annál jobban fog tapadni, és annál könnyebb lesz feltekerni.
5. Ha kissé megdermedt a csokikrém, vegyük ki a hűtőből, és kezdjük el feltekerni!
6. Ha feltekertük, ismét tegyük be egy kis időre dermedni!
7. Óvatosan szedjük le róla a sütőpapírt!
Tipp: Ha nem megy, mert ráragadt, tegyük a süteményt a mélyhűtőbe. Ha nagyon hideg, könnyebben le tudjuk róla húzni a papírt.
Díszítsük friss tejszínhabbal és gyümölccsel.
Ezt a receptet kétszer készítettem el... A babapiskótát nem szabad szétáztatni. Jobb esetben csak túl puha lesz, rosszabb esetben el is törik – szó szerint feloldódik, olyan puha lesz a sok folyadéktól.
Mivel az itt kapható babapiskóták egyik felét a legtöbbször egy cukorréteg borítja, hosszabb időbe telik, míg megpuhul. Én azt rontottam el, hogy nem bíztam abban, hogy a cukorréteg is felpuhul, hanem jó alaposan beáztattam a tejbe. Viszont ez azt eredményezte, hogy nem tudtam feltekerni, mert mindenhol folyt ki belőle a tej, és teljesen szétesett, rendesen feltekerni sem tudtam.
Tartsatok velem jövő héten is!
Minden héten hozok nektek egy süteményt, aminek elkészítése közben együtt tanulhatunk. Senki sem született profinak, és ha el kellene árulnom mennyit hibáztam már a cukrászati termékek készítése közben, valószínűleg tátva maradna a szátok. Én már csak mosolyogva gondolok vissza ezekre a bakikra, és inspirálnak, hogy olyan tippeket adhassak át nektek, amikkel ti már át tudjátok hidalni a felesleges akadályokat.
Ha eddig nem mertetek belevágni a sütésbe, vagy, ha sok kudarc ért benneteket egy-egy sütemény elkészítésekor, akkor süssünk együtt! Tippek, trükkök és módszerek, klasszikus és különleges receptekkel ötvözve, amikkel a sütés nem csak élmény, de siker is lesz!
További tippekért, trükkökért, receptekért kövesd Fruzsi Cukrásztitkok-oldalát a Facebookon is!