Dupla PMS vs. érzelmi labirintus

„15 éve vagyok leszbikus, és egy éve biszexuális. Általánosságban:

Csajokkal randizni:

Puha csókok, puha ölelések, puha minden. A szex olyan, mint egy kellemes séta a parkban. Sokkal egyszerűbb szerelembe esni. Az intimitás jóval egyszerűbb, ha mindketten ugyanazt az érzelmi nyelvet beszélitek. Viszont nagyon nehéz az első lépést megtenni, mert a nők nagyon passzívak tudnak lenni, és nem mutatják ki, ha érdekled őket. A dupla PMS pedig legalább annyira szórakoztató, mint amilyennek hangzik. A nők jóval óvatosabbak, és nehezebben működnek együtt.

Pasikkal randizni:

Kemény csókok, kemény ölelések, kemény minden. A szex leginkább egy hullámvasúthoz hasonlít. Szinte lehetetlen rájönni, hogy egy pasi mire vágyik érzelmileg – főleg, hogy rendszerint ő maga sem tudja, vagy nem ismeri be magának. Viszont elképesztően egyszerű rájönni, hogy egy pasi mire vágyik fizikailag. Sokkal kevésbé óvatosak, jóval könnyebb velük együttműködni.”

Másokat összezavar a cserebere

„Nem is a nemek közötti különbséget emelném ki – hisz jobb szeretem az illetőket önmagukként kezelni, függetlenül attól, hogy mi van a lábuk között. Azonban az emberek egészen másképp kezeltek engem, amikor egy férfival randizgattam, mint amikor egy nővel, és fordítva. Mintha a népek teljesen ki lettek volna azzal békülve, hogy heteró vagyok, és az is totál rendben volt, ha leszbikus. Az viszont full összezavart mindenkit, amikor férfiakról nőkre váltottam, majd vissza. (Szeretném kihangsúlyozni, hogy soha senki nem bánt velem emiatt rosszul, de nagyon vicces volt megfigyelni, mennyire megdöbbentek, amikor megismerték az új páromat, főleg hogy közülük jó párnak volt uniszex neve.)”

A srácok szeretik a bi nőket

„Talán nem túl döbbenetes, de sokkal könnyebb alkalmas csávókat találni, ha lány vagy, és biszex. A heteró csávóknak bejön, ha bi vagy (bár nyilván ebből is adódnak spéci problémák), a leszbiknél viszont rohadt nagy negatívumnak számít. Mondjuk, más bi-kkel még nem randiztam, de azért remélem, hogy ők ezt sokkal lazábban kezelnék, mint a többiek!”

A csajok sokkal jobban smárolnak

„Nő vagyok. Megdöbbentően nagy a különbség a lányokkal és a fiúkkal való csókolózás között. Szexuális összeegyeztethetőségünk miatt jobb szeretek pasikkal randizni, de úristen: a csajok mennyivel jobban smárolnak! A nők gyöngédebbek, és jóval rugalmasabban reagálnak dolgokra. A férfiak úgy vannak vele, hogy: »világéletemben így csináltam, eddig senki nem mondta, hogy béna lennék, úgyhogy akkor nem is változtatok rajta«.”

A pasik jobban szopnak

„Bi srác vagyok, randiztam már fiúkkal és lányokkal is, bár jelenleg úgy érzem, a nőkkel sokkal boldogabb vagyok. A pasikkal nem tudok sem érzelmileg, sem szexuálisan úgy kapcsolatot teremteni, mint a lányokkal. A csávók sokkal, de sokkal jobban szopnak. A csajok sokkal, de sokkal jobban csókolnak. A pasiknál nincs akkora nyomás, hogy minél tovább tartson a szex. Tudjuk, hogy ha mindkettőnknek van orgazmusa (ami az esetek 99 százalékában így van), akkor minden rendben. A kapcsolataim során nőkkel is eljutottam erre a kényelmes szintre, de jóval tovább tartott. A fiúkkal az előjáték is rövidebb. És ott kisebb a nyomás is, hogy gondoskodnod kellene a másikról. Amikor lányokkal jártam, rendszerint akkor is igazságosan elfeleztük a költségeket, de sokkal természetesebben adta volna magát, hogy én fizessek mindenért. Ha lányokkal flörtölök, az jobban felizgat, mint ha pasikkal. Azt vettem észre, hogy a srácok kevésbé érzékenyek az érzelmi igényeimre, mint a nők, de ez lehet, hogy inkább személyiség-, mint nemfüggő.”

Egoizmus vs. kegyetlenség

„Bár az az általánosan elfogadott sztereotípia, hogy a nők többet beszélnek, én úgy találtam, hogy mindkét nem képviselői szeretnek dumálni, ha érzik, hogy figyelnek rájuk. A legfőbb különbség az, hogy a pasik inkább magukról, míg a nők inkább másokról szeretnek beszélni. Nem tudom, melyik a jobb vagy rosszabb. A csávók elég egocentrikusak tudnak lenni, a nők viszont szeretik beleütni más dolgába az orrukat, kritikusabbak és kegyetlenebbek is.”

Hagyományos szerepek

„Biszex nő vagyok. A csajokkal, mivel nincsenek meg az előre kijelölt férfi-női szerepek, eltart egy darabig, amíg kitalálod, miben érzed jól magad. Nagyon fura volt, amikor egy sráccal kezdtem el randizni egy lánnyal való kapcsolatom után, mivel ő alapból azt feltételezte, hogy én majd a hagyományos szerepemet szeretném mellette betölteni. Azt, ami a barátnőmmel való viszonyomban engem egyáltalán nem érdekelt. A csajokkal egyáltalán nem para, ha a lábad nem tökéletesen szőrtelen, hiszen mindketten tudjuk, hogy a mindennapos borotválás baromság. Ha egy fiúnak sminkelem ki magam, akkor kiemelem a legszebb vonásaimat, hogy szexi legyek. Ha egy lánynak, akkor új dolgokat próbálok ki, hiszen ő észre fogja venni az apróbb részleteket, és értékeli a merészebb megoldásokat is.”

Libidó-verseny

„Talán meglepő, de a csajoknak, akikkel randiztam, sokkal nagyobb volt a libidójuk, mint a srácoknak.”

Ragaszkodó férfiak

„Tapasztalatom szerint, a pasik sokkal tapadósabbak, mint a nők. Lehet, hogy ez inkább azoknak a személyiségétől függött, akikkel randiztam, de a férfiak szinte azonnal hivatalossá akarták tenni a viszonyunkat, míg a nők simán elvoltak azzal, hogy nem járunk, csak együtt lógunk, aztán majd meglátjuk, hová vezet mindez. A pasik szeretik az egészet azonnal definiálni. Az utolsó csávó, akivel kavartam, a szomszédom volt. Akárhová mentünk együtt, tutira elpöttyintette, hogy együtt vagyunk, és mennyire bír engem. Mintha ki akarta volna jelölni a territóriumát. Ezzel szemben a jelenlegi barátnőmmel – hacsak nem csőrözünk nyilvánosan – vagy ilyesmi – inkább úgy viselkedünk, mint két idétlen iskoláslány. Bár nyilvánvaló, hogy van köztünk valami, nem érezzük szükségét, hogy ezt a világnak is megmutassuk. Ja, ha eddig nem lett volna világos: én egy pasi vagyok.”

 

Fiala Borcsa

(Forrás: ITT

 

Képek: ITT, ITT, ITT, ITT

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Tverdokhlib