1. Saját bevallása szerint már nem akar halhatatlan lenni: „Ha megkínálnának a halhatatlansággal, valószínűleg nem kérnék belőle. Inkább hadd tűnjek el szép komótosan a szélben.”

2. A családjáról mindig lelkesen áradozó színész elhagyta élete párját egy jóval fiatalabb színésznőért, akit idén feleségül is vett. „Ahogy telik-múlik az idő, meg ahogy öregszem, azt hiszem, egyre bölcsebb leszek... és egyre jobban látom, hogy miről is szól igazán az élet. Hogy milyen szimpla dolgokból áll. És akkor egyszer csak betoppan valaki, aki semmilyen szempontból nem olyan, amire vágytam, és fordítva, én is pont a szöges ellentéte vagyok annak, amire ő vágyott. Mert színész színésszel ne kezdjen, ha lehet. Ennél rosszabb kombináció kevés van.”

3. Újabban nem igazán vállal el jó filmszerepeket. A Rum-napló és a Mortdecai például gyakorlatilag megbocsáthatatlan az ő színészi kvalitását ismerve.

4. Egyre kevésbé jut eszünkbe róla az a férfi, akivel nem ellenkeztünk volna, ha elrabol bennünket. Azaz alig hasonlít már Jack Sparrow-ra.

5. A lánya gyakorlatilag kész nővé érett, és máris útnak indította modellkarrierjét.

6. Az Ollókezű Edward, amely meghozta számára az átütő sikert, idestova 25 esztendeje készült.

Na jó, ez utóbbi tényt nekünk is nehéz feldolgozni...

Kiemelt kép: Rumnapló -  Big Bang Media