Majdnem háromévesen kezdte a sulit

Mivel a korához képest nagyon magas volt, a bátyja pedig nem szeretett volna egyedül iskolába menni, az anyukája azt mondta a suliban, hogy 6 éves, így beíratták első osztályba hároméves korában. Vicces sztorinak tűnik, de aztán pár héttel később az iskola jelezte, hogy értelmi fogyatékos osztályba kellene inkább íratni, mert nem tud lépést tartani fejlődésben a többi gyerekkel, így végül kivették a suliból.

Igazi színészcsaládba született: a szülei is színészek, és színészmesterség-tanárok, sokszor volt velük az óráikon, mert ez egyszerűbb volt, mint bébiszittert hívni. Egy bátyja és három idősebb féltestvére van az anyukája első házasságából, és ők is mind színészek. Ennek ellenére sokáig nem készült színészi pályára, csak a bátyja ügynöke intézett neki meghallgatásokat, de épp tovább akart tanulni, amikor bekerült a világhírt hozó Gossip Girlbe. Akkor azt mondták neki a sorozat producerei, hogy megígérik, heti egy napot járhat főiskolára, és egy év után, amikor kifut a show, teljesen oda koncentrálhat, de mindezt nem tudták szerződésbe foglalni. Nyilván nem is lett így. Azt mondta erről, hogy

egy életre megtanulta, hogy ha azt mondják valamire, hogy „nem tudjuk szerződésbe foglalni”, az nem véletlenül van úgy.

Kiszervezte a férjét másnak, mielőtt összejöttek

Egy dupla randin jött össze a férjével – csak éppen mindketten mással voltak párban. Ez Ryan (Reynolds – Blake férje és három gyerekének apja) szerint nagyon kínos randi volt, mert közöttük szikrázott a levegő. Blake erre nevetve azt mondta, hogy ő nem emlékszik szikrákra. Egyébként akkor már barátok voltak (a Zöld Lámpás forgatásán ismerkedtek meg), de valahogy nem merült fel, hogy egymással is randizhatnának, inkább próbáltak egymásnak segíteni párt találni, de végül is ez a randi indította el azt, hogy más szemmel nézzenek egymásra. Blake szerint azóta is az a boldogságuk kulcsa, hogy eredetileg barátok voltak és még mindig azok. 

Indított egy online magazint, de belebukott

2014-ben indította el a Preserve nevű internetes oldalát, ahol tulajdonképpen különböző egyedi termékeket készítő alkotókat szeretett volna összehozni a vásárlókkal ajánlásokkal, videókkal, egyfajta vásárlási social media felületként, de nem úgy alakult a dolog, ahogy tervezte, és egy év után megszüntette az oldalt. A kézműves dolgok és az üzlet így is eléggé jelen van az életében: még jóval az oldal indulása előtt egy céggel együttműködésben volt saját cupcake kollekciója, és a férje jelenleg egy ginmárka és egy telefonszolgáltató tulajdonosa (amit ráadásul iszonyú kreatívan reklámoz a közösségi médiában).

Azért is vicces, hogy a férje egy ginmárka tulajdonosa, mert Blake egyáltalán nem iszik alkoholt. 

Imádják széttrollkodni egymást a férjével a social mediában, különösen ünnepek idején

Tavalyelőtt így köszöntötte Ryant a szülinapján:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés

Tavaly pedig arról emlékezett meg, hogy ki az az elveszett lélek, aki PITÉT kér szülinapjára, és ki az az őrült, aki még a gyertyagyújtás előtt beleeszik:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés

Azzal zárta a posztját, hogy nem is érti, miért házas még.

Blake egyébként sokkal kevesebbet posztol, mint Ryan, és a vicces trollkodások mellett küzd a gyerekek jogaiért és a nők tárgyiasítása ellen.

Azért poénos promókban ő is erős: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés

(Itt az Egy kis szívesség című filmjét reklámozta.)

Ez pedig szerintem a karantén legviccesebb sztárposztjai között van:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés

Martha Stuart a példaképe

A férje a konyhájukat elnevezte Blakerynek (szójáték Blake nevével és a sütödét, pékséget jelentő „bakery” szóval), annyi időt töltött már a gyerekek születése előtt is a konyhában. Imád sütni, tortát dekorálni, és a gyerekeinek készített szülinapi csodákat néha meg is osztja az Instán (ők nem pitét kérnek), de nemcsak ezért a példaképe Martha Stewart, hanem a kedvessége miatt is. Ráadásul a pletykák szerint nem alakultak jól az esküvőjük előkészületei, és Marthától kértek segítséget, aki odaküldte a csapatát, és végül mindent megoldottak.

Ezt például ő készítette:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés

Jók a cickói… vagyis…

Jimmy Fallonnak mesélte az Egy kis szívesség premierjéről, hogy kicsit későn vette észre, mennyire átlátszó a blúz, amit egyébként egy férfiöltönnyel kombinált, és

pánikszerűen igyekezett valamilyen tapaszt szerezni legalább a mellbimbójára, mielőtt kilép a vörös szőnyegre.

Végül sikerült leragasztania, de minden lépésnél úgy érezte, hogy zörög a tapasz. (Azért megnyugtató, hogy a világszép Blake Livelynak is ilyenek járnak a fejében.) Majd

egyszer csak valaki odakiáltott neki: „Your tits are amazing”, vagyis „Csodásak a cickóid”.

Erre gyorsan ellenőrizte a tapaszokat, és már éppen fordult oda, hogy reagáljon a beszólásra, miszerint „ilyesmit nem szabad mondani, hát hol voltál az elmúlt években, amikor ettől volt hangos a média?!”,

amikor folytatódott a gondolatsor: „And your husband’s TWEETS are amazing too”, vagyis a „férjed TWEETJEI is csodásak”.

Ebből is látszik, a gondolkodásunkat mennyire meghatározza az, hogy éppen mit hallunk magunk körül. Valamint az is kiderül belőle, hogy a pár a Twitteren is aktív.

Blake Lively az említett felsőben az Egy kis szívesség premierjén, 2018-ban – Forrás: Getty Images/James Devaney/GC Images

A történet továbbá arra is bizonyíték, hogy ő a saját stylistja, mert mindig is nagyon érdekelte a divat, és szívesen foglalkozik vele. (Egyébként meglepően gyakran választ eredetileg férfiasnak számító ruhadarabokat, és változtatja őket csodásan nőiessé.)

A harmadik lányuk nevét egy Taylor Swift-dalból tudhatjuk

Az énekesnő Betty című dalában lebuktatja a gyerekeiket illetően elég szemérmes párt, akik nem szokták bejelenteni, ha babát várnak, sem azt, ha megszületik, egyszerűen csak néha felbukkan Blake láthatóan várandósan. A két nagyobb lányuk esetében még utaltak a neveikre interjúkban, de a 2019-ben született legkisebb lány neve addig titkos volt, amíg bele nem került az énekesnő dalába. Azóta Ryan is elismerte, hogy valóban Bettynek hívják.

Tóth Flóra

Kiemelt kép: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto