1.

Attól még, hogy valakivel nagyon jól kijössz és imádjátok egymást, még simán előfordulhat, hogy a történetetek nem úgy fog véget érni, mint egy hollywoodi film. Néha az élet túl sok akadályt gördít az ember elé.

2.

Lehet, hogy te dolgozol a legkeményebben, de attól még nem biztos, hogy téged fognak a leginkább jutalmazni, vagy egyáltalán elismerik az igyekezeted.

3.

A világ nem várja meg, hogy jobban legyél. Meg kell tanulnod összekaparni magad.

4.

Soha nem tudhatod, mikor jön el valamiből az „utolsó”, amíg túl késő nem lesz. Az utolsó alkalom, hogy megölelted egy barátodat. Az utolsó alkalom, hogy azt mondtad, „szeretlek”. Az utolsó alkalom, hogy a gyereked bemászott melléd az ágyba egy ölelésért. Az utolsó alkalom, hogy a szüleid felhívtak dumálni. Az utolsó alkalom, hogy jól érezted valakivel magadat, mielőtt… Még azok az utolsó alkalmak, amiket az ember kifejezetten vár, eljönnek, jelezve az idő múlását. Nem tudom pontosan megmondani, mikor volt az utolsó alkalom, hogy kicseréltem a gyerekeim pelenkáját, a kisbabáim már rég nem babák.

via GIPHY

5.

Minden szervezet, mindegy, hogy mennyire elismert, inspiráló, megbízható, összességében akkor is csak gyarló emberekből áll.

6.

Attól, hogy valakit feltétel nélkül szeretsz és mindent megteszel érte, még nem biztos, hogy ő is hasonlóképpen fog érezni irántad.

via GIPHY

7.

Ha valaki nem akarja, hogy segítsenek neki, nem fogsz tudni neki segíteni. Ez az igazság különösen a szívembe mart, amikor a bátyám öngyilkos lett. 

8.

Az élet RÖVID. Gyerekkorában az ember ezt mennyit hallja, aztán elérsz egy bizonyos kort, és megérted, mennyire igaz.

9.

A nosztalgia hazug.

10.

Egy nap a szüleid, a nagyszüleid, és azok, akik mindig is ott voltak neked, nem lesznek, soha-soha többé.

via GIPHY

11.

Mindegy, hogy hány nyelvet beszélsz, hány diplomád és okleveled van, még simán lehet, hogy a legegyszerűbb munkahelyekről is visszautasítanak.

12.

Még a legjobb barátodból is pillanatokon belül vadidegen válhat.

13. 

Azok, akiket piedesztálra emelsz, csalódást fognak okozni.

14.

Mindegy, milyen tehetséges vagy valamiben, mindig lesz valaki, aki jobb nálad.

via GIPHY

15.

Segítség nélkül nem múlik el nyom nélkül egy trauma.

16.

Attól még, hogy az édesanyád, nem biztos, hogy szeretni fog.

17.

Az exedből egy jobb embert faragtál – valaki más számára.

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images