Fiala Borcsa

Azt, hogy itt sem jobb, csak más.

Dián Dóri

Megkérném őket, hogy üljenek le beszélgetni a laposföld-hívőkkel, hogy felhomályosítsák őket egy-két dologról. Nekik csak hisznek…

via GIPHY

Kerepeczki Anna

„Ha küldhetnék egy üzenetet az űrbe, az biztos, hogy egy macskás videó lenne. Feltételezem, hogy fejlett technológiával rendelkeznek a földönkívüliek, így remélhetőleg le tudják játszani. Ha mégsem, akkor ennek a videónak a hangját küldeném ki:

Szerintem jó kis feladvány lenne az ő tudósaiknak, hogy mi a franc ez a hang.

De komolyra fordítva a szót, emojikat lenne értelme küldeni, hiszen nem feltétlenül ismerik a nyelvünket, a piktogramok meg nagyjából általános nyelvezetnek tekinthetőek (szerintem). A pontos üzenetem ez lenne:

 

Szőcs Lilla

Én csak olyan dolgokat, amikkel esetleg azt üzenhetjük, hogy mi is békés szándékkal jöttünk. Hiszen az ő nézőpontjukból nekik mi vagyunk az ufók. Úgyhogy küldenék házi baracklekvárt és/vagy Nutellát és Ed Sheeran-dalokat, vagy John Legendtől az All of Me-t – így azt fogják gondolni, hogy egy nagyon szeretetteljes hely a Föld – és talán nem akarják majd elpusztítani. 

De ha nagyon nagyon komolyan akarom venni a kérdést, akkor a klasszikus zene jó kommunikációs eszköz lehet az idegenekkel, mondjuk, Wagnert küldenék nekik.

Anna macskás videóját meghallgatva szerintem egyszerre éreznék azt, hogy el kell pusztítani a Földet, és megsimogatni minden kiscicát. 

Szentesi Éva

Én csak ennyit: MENEKÜLJETEK!

Kurucz Adrienn

A Brian életét küldeném el nekik, az egy jó kis gyorstalpaló földlakókból. Meg egy törülközőt ajándékba (a Galaxis útikalauz óta tudjuk, hogy a legfontosabb kellék űrutazáshoz).

Both Gabi

Én ezt:

via GIPHY

Gyurkó Szilvi

Ötletem sincs. Szerintem az ufók már rég köztünk élnek. Mi más mentsége lenne a propagandamédiának?!

Marossy Kriszta

Hát, először is üzenem, hogy ne prüntyögjenek különböző hangokon, hanem valami jó édességet küldjenek, kapnak cserébe tőlem egy Ady-kötetet és egy Rákóczi túróst. Amúgy meg szerintem későn kaptuk meg az üzenetet.

Csepelyi Adrienn

Üzenem nekik, hogy május végéig ne foglalják el a Földet, hát 30 év után végre bajnok lehet a csapatom, hadd élvezzem már ki!

DTK

Előjöhettek. Vége a játéknak.

via GIPHY

Pásztory Dóri

Siessetek már, rohadtul fogy az időnk!

Szabó Anna Eszter

Én a Hey Jude-ot küldeném el nekik. Palackozott babaillatot és a Szentesi indiai vajas csirkéjét.

Molnár Erika

1. Jelenleg nem tervezzük a bővítést, de elrakjuk a CV-t, és ha adódik valami, jelentkezünk.

2. Olvasói írásokat a VIM rovatunkon keresztül lehet feltölteni.

3. Kriszta nagyon köszöni a felkérést, de egyéb munkái miatt sajnos most nem tudja elvállalni.

4. OK! Csá!

Szőcs Lilla gyűjtése

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images