1. Őszintére itta magát

Fiatalabb koromban egy esküvő bárjában dolgoztam. A ceremónia négykor kezdődött. Három körül épp a hűtőket pakoltam, amikor az egyik vendég még mindig ott üldögélt és ivott. Megkérdeztem, nem csatlakozik-e a násznéphez, mire valami olyasmit válaszolt, hogy „ha már elég bátorságot gyűjtöttem össze”. Lehajtja az italát, elmegy. Majd tíz perc elteltével roppant csalódottan megjelenik újra. Kér még egy italt. Harminc másodperccel később belép a vőlegény, képen törli az ürgét, majd távozik. Az meg fogja a poharát, és iszik tovább.

Később kiderült, hogy a fickó, miután lehajtotta az italát, elsétált a fogadásra, bevallotta a férfinak, hogy lefeküdt a feleségével a lánybúcsún, majd még egyszer az esküvő előtti napon. Az esküvőre persze nem hívták meg, egyszerűen csak úgy érezte, a vőlegénynek tudnia kell az igazságot.

Wine Teeth GIF - Find & Share on GIPHY

2. Benézte

A húgom esküvőjén a vőlegény tanúja szólalt fel. Azt mondta, ennek az egésznek azonnal véget kell vetni, mert ő szerelmes a menyasszonyba, és egészen biztos afelől, hogy a dolog kölcsönös. A húgom és az egész násznép teljesen elképedt. Kitört a káosz, mindenki totál össze volt zavarodva. Ha jól tudom, sem a vőlegény, sem a menyasszony nem álltak soha többé szóba ezzel az illetővel.

3. Korhatárosan szólalj csak meg

Amikor a nagynéném másodszor ment férjhez, a „szóljon most, vagy hallgasson mindörökre” résznél egy kisbaba hangosan elkezdett vernyákolni. Mire a pap: „Ha bárkinek, aki fél évnél idősebb, ellenvetése van, az szóljon most, vagy hallgasson mindörökre.” Mindenki nevetett, és tovább folytatódott a szertartás. Tíz év telt el azóta, és még mindig házasok, szóval bármit is akart mondani az a baba, valószínűleg félreinformálhatták.

Fail Best Man GIF - Find & Share on GIPHY

4. A zöldszemű szörny felbujtására

Egyszer a család meghívására részt vettem egy esküvőn. Amikor a lelkész a kérdéses mondatnál tartott, kivágódott az ajtó, és megjelent egy férfi. Már épp mondani akarta, hogy „ellenzem!”, amikor két termetes vendég megragadta, felemelték, és kihajtották még azelőtt, hogy bármit mondhatott volna. Aztán rendben tovább folytatódott az esküvő. Kiderült, hogy a fickó a menyasszony exe volt.

5. Bromance

Amikor az anyukám férjhez ment a nevelőapámhoz, a nagybátyám nekiállt tiltakozni. Aztán amikor végre mindenki figyelme rá összpontosult, csak annyit kérdezett, hogy fognak-e továbbra is járni együtt horgászni? Mire a nevelőapám belenyúlt a zakója zsebébe, és előhúzta a horgászsapkáját. Nagyon édes volt az egész. Szerettek együtt pecázni.

6. Megküldte dzsóval

Szuperlaza tengerparti esküvő Kanadában. A vőlegény Trinidad és Tobagóból származik, szóval az összes rokona marha messziről érkezett, és menő akcentusuk volt. Korábban volt már egy fogadás, szóval mindannyian be voltunk kicsit csípve. Szépen csordogál a szertartás, mindenki figyel, könnyekig meghatódva az eskük szövegétől. Aztán amikor ahhoz a részhez érnek, hogy „ha bárki tud olyan okot, amiért ezt a két embert nem köthetem egybe a házasság szent kötelékével…” olyan történt, amire senki nem számított.

Feláll a vőlegény apja, és elkezd a karjával hadonászni. Mindenkiben benne akad a szusz. Feszült várakozás, egy pisszenést sem lehet hallani. Az meg csak áll ott, üveges tekintettel. Kiderült, hogy a csávó totál beszívott. Ott állt ez a hetven pluszos rasztahajú, öltönyös csóka, és elkezd hangosan nevetni. „Csak viccelek, csak viccelek!” Mindenki megkönnyebbülten felsóhajtott. A szertartás után aztán volt, aki elismerőleg hátba veregette, és akadt, aki alaposan lehordta. Életem legszuperebb esküvője volt!

Wedding Fail GIF - Find & Share on GIPHY

7. Ahol párbajig fajult

Középkor-tematikájú esküvő volt. A vőlegény tanúja egyszer csak fogja magát, szerelmet vall a menyasszonynak, majd kihívja a vőlegényt párbajra. Kivonulnak a templom elé, kardot rántanak és elkezdenek harcolni. Mint kiderült, az elmúlt fél évben heti két estét gyakoroltak, de őszintén szólva, úgy néztek ki, mint akik tényleg ott ölik meg egymást nyílt színen. Végül a vőlegény győzött, folytatódhatott rendben a szertartás. Kicsit fura volt az egész, de közben irtó menő.

8. Ha hallgattál volna...

Unokatestvérem esküvője. Minden nagyszerűen megy, még a „szóljon most vagy hallgasson mindörökre” részen is eseménytelenül túlestek, ám mielőtt elmondhatták volna a fogadalmaikat, az unokatesóm fia felállt, és bejelentette az egész násznép előtt, hogy a menyasszony a dílerével csalja a jövendőbelijét, ezért nem engedheti az apjának, hogy elvegye a nőt feleségül. Az unokatestvérem elkezdett a fiával üvöltözni, hogy vagy üljön azonnal vissza, vagy hagyja el a termet. A fiú lelépett, az unokatesóm megházasodott. Majd öt évvel és egy gyerekkel később kiderült, hogy a srác tényleg igazat mondott, úgyhogy elváltak.

 

Fiala Borcsa