Engem, ugye, maga a szelfikirálynő, Szentesi Éva sem tudott megtanítani rendesen önfotózni, a pasim mindig azon röhög, hogy a céges képeken sosem mosolygok, pedig örülök én, de nem tudok csak úgy vigyorogni bele a világba, mint a Fiala. A lényeg: elhatároztam, hogy végre én is rendesen akarok kinézni a képeken, mondjuk úgy, mint a főni. Szerencsére nem én vagyok az egyetlen, akinek ez eszébe jutott, így számos inspirációs forrást lehet találni, ahol kiderül, hogy válik az ember – legalább egy fotó erejéig – topmodellé, na, jó, vállalhatóvá. Kipróbáltam mindet, hogy neked ne kelljen, és eldönthesd, hülyét csinálsz-e magadból a péntek esti buliban. Azt a hibát ne kövesd el mindenesetre, hogy gimnáziumi magyartanárnak öltözöl, aki előző este túl sok feles mellett váltotta meg a világot, és még a korrektort is elfelejtette használni, de a lényeg úgyis a póz. 

1. Soványabb vagyok, mint valójában

Kapja be az összes fogyókúra, étrend, gluténmentes-paleo, infratrainer – bőven elég, ha megfelelően pózolsz. Legalábbis a képen soványabbnak fogsz tűnni, mint a valóság. Tehát, ha közeledik a kamera, decens félfordulat, vállak hátul leenged, mellek előre.

Zsuzsa kétféle képpen pózol
Jé, ha oldalt állsz, soványabbnak tűnsz!

2. „Kezet a csípőre!” póz

Zsuzsa oldalt áll kezét a derekára teszi
Variációk pózolásra

3. Figyelj a lábfejre és a karokra! 

Az első póz nem lenne rossz, ha nem lennék marha csámpás rajta – ami kivételesen a koncepció része. A második képen a kéz deréktájban van keresztbe rakva, az egyik láb oldalt elvezeti a szemet, és így nem a csípőre kerül a hangsúly. Persze, ha neked a csípőd egy 14 éves lányka vastagságával vetekszik, akkor nem kell a bohóckodás, állj úgy, ahogy jólesik.

Kétféle pózolás csípőre tett kézzel
Nem mindegy, hol a kezed

4. „Macaülés 

Mindenkinek megvan a klasszikus macaülés? Az Instagramon az összes jól kinéző leányzó kizárólag így ül – előre szólok, kényelmesnek távolról sem nevezhető, de mindegy is, a cél érdekében kicsit lehet kényelmetlenkedni. 

ülés kétféleképpen
Nem mindegy, hogy tartod a lábad!

5. Ahogy anyád mondta: fejet fel, mellet ki! 

Ha van tokád, vagy azt képzeled, hogy van tokád, vagy valaki egyszer azt mondta, van tokád, akkor egy dolgot tehetsz. SOHA, de soha nem hajtod le a fejed, miközben fotóznak. És, ha rám hallgatsz, eltakarítod az előző esti szempillafestéket a szemed alól, mert senki nem fogja elhinni, hogy három óránál többet aludtál. 

Portré kétféleképp
Fejet fel!

Zimre Zsuzsa

 A képek a szerző tulajdonában vannak