1.

Bárcsak mindennap ebben lehetnék – ruha

Ki gondolta volna előre, hogy ez a nadrág, ami eddig a szekrényem aljában sínylődött – mert azt gondoltam, sosem fogom hordani –, illetve a tesómtól előző este lenyúlt, oversized pulesz lesz a kihelyezett munkahéten a legeslegjobb barátom? Hát ki? Én nem, az biztos. De olyannyira megszerettem, hogy legszívesebben ezt viseltem volna minden este (ami mégiscsak ciki lett volna, mert tuti beszóltak volna a Zimréék). Minden vakáció alkalmával lesz egy ilyen outfited, majd figyeld meg, ha legközelebb nyaralni mész! (Amúgy a tesóm nem tudja még, de ezt a pulcsit bukta.)

Tipp: Egészítsd ki a szetted egy hatalmas, feltűnő fülbevalóval!

2.

A helyi kultúrának megfelelő (legalábbis azt hittem) – ruha

Természetesen elvesztem én is a bazárban, a török hamisítványrengetegben, és naná, hogy vettem magamnak kamu Louis-kat, amiket itthon ugyan soha az életben nem vennék fel, de a török riviérán jó szolgálatot tettek. Irtóra megtetszett ez a kendős szett, és azt gondoltam, majd a pénteki nagy alanyai bazározáshoz beöltözöm én is török nőnek. Aha, pont így lett. Az árusok fele azt kérdezgette az idegenvezetőnktől, hogy arab asszony vagyok-e, a másik fele pedig sunyin súgott össze a hátam mögött, nem vagyok-e véletlenül terrorista. 

Tipp: Ne posztold a Facebookra ezt a képet, mert a követőid is terroristának néznek.

3.

Így megyek le a strandra, és kit érdekel, mi van – ruha

Hogy kell egy fürdőruha, az nem vitás. Mi másban nyomhatna be az ember a medence mellett az UV-sugárzástól? Na, de a medencéig/strandig/tengerig valamiben le is kell menni, feltéve, ha nem akarod szinte pőrén mutogatni a fenekedet a német nyugdíjasoknak a lépcsőn és a folyosón. Ez a cikkcakkos palazzo-gatya pedig erre tökéletesen megfelel erre (mondjuk, semmi másra nem használtam még, de hál' istennek kiderült, hogy nem hiába vettem meg).

Tipp: Nincs tipp, ez így jó, ahogy van.

4.

Minden nyaralásra kell egy fehér – ruha

Ha Isten valamit a vakációzásra teremtett, az a fehér ruha. Hiszen itt még az se számít, hogy átlátszik... vagy, hogy leeszed fagyival, vagy beleülsz valami vizesbe, vagy csak simán a fürdőbugyi áztatja át, vagy koszos lesz az alja, mivel nyaralsz. Fehér ruha minden nyaralásra kell, mondjuk, szerintem csak akkor, ha szereted ezt a színt, és jól áll neked. Ellenkező esetben ne vigyél ilyet magaddal.

Tipp: Mezítláb a legjobb!

5.

Mindenki azonnal vegyen észre! – ruha

Minden kikapcsolódás közben eljön az a pillanat, amikor az ember erőteljesen fel akarja magára hívni a figyelmet (vagy nem). Nekem eljött legalábbis... épp nekem ne jött volna el... Ezt a korallpiros ruhát akkor vettem, amikor még nem váltottam életmódot, és szörnyen dagi voltam (magamhoz képest). Na, de látjátok? Még mindig jó. Ez a király az oversized cuccokban.

Tipp: Arany csillogó krémmel kend be a bőröd, az arany és a piros együtt eléggé császár.

6.

Hiába raktam be, úgysem veszem fel – ruha

Ne vicceljünk már, hiszen kell egy ilyen is! Otthon kitaláltam, mennyire jó lesz ez a maskara nekem, de full kényelmetlen, úgyhogy bár megpróbáltam, de inkább nem vettem fel, csak a fotózás idejére. 

Egyébként csupán egy szabály van: nyugodtan vakációzni csak kényelmes ruhában lehet. Ezt az egyet tartsátok be. Ha akarjátok!

Szentesi Éva

Fotók: Szőcs Lilla