1. Az értetlen

A nem válasz is válasz – tartja a mondás, ám néhányan ezt mégsem értik. Sőt... a visszautasítást sem. A nem márpedig akkor is nem, ha egy nő mondja. De ebben a típusban a nem hatására kigyullad a vadászösztön, kihívásnak tekinti a nő meghódítását, és akkor is megy neki/utána, mint a dúvad, ha ezt senki nem akarja. Minél több üzenetét hagyod válasz nélkül, annál jobban nyomja a gombot, jobban, mint süket a csengőt.

 

2. A tehetségesebb, okosabb és szebb

Mindent jobban tud, és erről szentül meg is van győződve. Jobb a főzésben, a takarításban, a munkájában is ő az első, sőt, még a te munkádban is ő a nagyobb spíler. Beleszól a főzésbe, a mosásba, a vasalásba, a házimunka minden egyes mozzanatába (amit te csinálsz meg, ő csak megmutatja, hogyan is kell-ene). Ha van egy kis eszed, akkor addig kérdezed a részletekről, amíg végül megcsinálja helyetted az egészet magyarázás közben. Te csak ülj le a kanapéra, tedd keresztbe a lábad, és rendeld meg a vacsorát, aztán kérj tőle egy pohár bort, mert nyilván főzni és tölteni is ő tud jobban.

 

3. A picsa

Nincs kiábrándítóbb annál a férfinál, amelyik nyavalyog. Merthogy rengeteg ilyen van, az emberek mégis hajlamosak arra, hogy a picsa szót csak a nőkre használják. Pedig nagyon sok picsa pasi is van. Sőt, igazából a férfi tud csak igazán picsa lenni. Ha ilyennel találkozol, amondó vagyok, hogy azonnal húzd fel a nyúlcipőt, kapd fel a kocsi kulcsát vagy a BKV bérletet, és lépj le olyan kurva gyorsan, amennyire csak tudsz!

 

4. A kanos

Éjjel-nappal csak a seggedet markolászná, a csöcsödön csüngene, és a szádban turkálna a nyelvével. Na meg szexelne addig, amíg bírja. Ha nem vagy nimfomán, akkor megszívtad. Ha viszont az vagy, akkor – ding-ding – megütötted a főnyereményt.

 

5. Anyuci pici fia

Bármi para van, az anyját hívja. Anyu pedig mindent intéz. És közben mindent tud a kapcsolatotokról, sőt még arról is, hogy elcseszted múltkor a borsófőzeléket. És afelől se legyen kétséged, hogy azt is tudja, nem volt kedved a reggeli kufirchoz. Gyakran elhangzik a mikor jön már a baba? kérdés, ha éppen esküvőt szerveztek, akkor hamarosan azt is megtapasztalod, hogy anyu akar irányítani mindent. Egy szép napon pedig azon kapod magad, hogy te vagy Jennifer Lopez az Anyád napja című filmből, és ülsz Jane Fondával a nappaliban, feldagadt, vörös fejjel, miközben a pokolba kívánod az egész frigyet már most, mert akkor és ott tudatosul benned, hogy anyu mindig ott lesz, és te sosem leszel elég jó se neki, se a fiának.

 

6. A függő
Leszokott a cigiről? Most szivarozik. Leszokott a piáról? Most pókerezik éjjelenként. Bármihez nyúl, nem találja az arany középutat, és minden egyes megmozdulása a kapcsolat rovására fog menni. Ha te munkamániás vagy, és nem zavar, hogy a közösen eltöltött idő helyett a kocsmában/a kaszinóban/a hobbijával vagy a munkahelyén van, akkor számodra ő a tökéletes társ. Ha viszont családot szeretnél alapítani, azt ne egy függővel tedd.

7. A fitnesznáci
Tökéletes a teste, a hasán parmezánt lehet forgácsolni a paradicsomos pennére. Viszont nem tart otthon pennét, de ezt csak akkor veszed észre, amikor éppen reszelnél. Sőt, semmilyen szénhidrát nincs a házban, de még egy milliliternyi alkohol sem, csak olyan dolgok, amelyek mentesek, szárazak, íztelenek, és nem csúsznak le a torkodon. Mivel nem eszik szénhidrátot, gyakran előfordul majd, hogy agresszívvé válik, nem lesz kedves, és elbutul (mivel az agy működéséhez feltétlenül szükséges ez a vegyület). Ha nem akarod a vasárnapot és az ünnepnapokat is az edzőteremben tölteni, hogy vele lehess, akkor fuss. El. Messzire.

 

8. A manöken
Jobban nyomatja a szelfit, mint bármelyik Kardashian, királyabb a stílusa, mint Gianluca Vacchinak, és egy szempillantás alatt leesik majd neked, hogy amikor beültök egy étterembe, azért akar az ablak mellé ülni, hogy nézhesse közben a saját tükörképét. (Az abszolút alap, hogy dugás közben is magát bámulja majd.) Mindegy, csak legyen jó sok tükröd.

 

9. Mr. Kocsikulcs
Szép óra, drága kocsi, minimalista penthouse, egzotikus nyaralások, amikkel alapjáraton semmi para nincs. Akkor jelentenek ezek a dolgok veszélyt, ha úton útfélen tudatja is a világgal, hogy éppen mit vásárolt, és merre jár. Mert őt ez, és csak ez határozza meg. Egy ilyen férfihoz egy díszmaca való, akit szintén ki lehet tenni a kirakatba. Ha te nem vagy ilyen, akkor kicsit fura lesz. Ha viszont ilyen vagy, akkor tessék, itt van Kim Kardashian nagy szelfikönyve neked ajiba.

+1.
A tökéletes
Ő az a srác, aki igazán neked való. Lehet, hogy anyuci kedvence. Vagy fitnesznáci. Esetleg egy okos, szép, és beképzelt hülyegyerek, akinek drága a kocsija, vagy olyan, aki nem tud leszakadni rólad, és folyton szexelne. Mindegy, milyen, mert ha neked éppen ez a nyerő, akkor ő lesz a tökéletes. És tök mindegy, mennyit cseszteti telón az anyja, ha neked ez nem para, vagy hány órán keresztül bámulja magát a tükörben. Mert ő a te típusod.

Szentesi Éva 

Kiemelt kép: Maléna (Miramax Films, 2000)