Újbuda szülinapi zsúrjára az egész család meg van hívva

A szülinapi zsúrok műfaja bizonyos kor felett jelentős változáson megy keresztül, de az, hogy Lacika nem leselkedik puskával a kezében a sarokban, amivel egy taktikai pillanatban szétbarmolhatja a rózsaszín teadélutánod hangulatát, még nem veszteség.

Sőt, gyerekkori felhőtlenség és ajándékhalmaz ide vagy oda, a felnőtt szülinapok igazi pezsgővel (vagy taktikai fröccsözéssel) szerintem sokkal élvezetesebbek – pláne akkor, ha a Carson Coma koncertje adja hozzájuk a zenei aláfestést.

De Újbuda 19. születésnapja, amit május 25-én tartanak, nem csak miattuk ígérkezik kihagyhatatlan programnak: Király Viktor mellett a The Carbonfools is fellép, és a kicsik sem fognak unatkozni. Őket délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekzenekar szórakoztatja, valamint Singh Viki is színpadra lép Disney-dalokkal. De VR-kalandokkal is várnak a szervezők, és még sok-sok izgalmas programmal. Meg persze óriás szülinapi tortával, hiszen egyetlen zsúr sem lehet kerek nélküle.

Bővebb infókat itt találsz az eseményről.

programajánló Cseh Tamás Szentesi Éva Kimenő Radival gyereknapi programok tavaszi szabadtéri programok
Kép forrása: Facebook/ Újbuda

A Kertvárosban vasárnap csak mosolygó gyerekeket látni majd

Minden, de tényleg minden nekik és róluk szól majd. A XVI. kerületben, Erzsébetligetben délelőtt tíztől várják a kicsiket;

a színpadon egymást követik a nekik szóló ingyenes programok: bábszínház, koncertek, bohócműsor gondoskodik az egész napos vidámságról.

Lesz itt pörgés és forgás: többek közt Kiskalász koncert és érkezik Góbi Rita táncos és koreográfus Hacukaland című előadásával. A ligetben pedig kirakodóvásár, vidámpark és sok-sok gyerekfoglalkozás vár, de bemutatkoznak a kerület ifjú tehetségei is. A tombola pedig – mondanom sem kell – csak hab lesz a tortán. Pláne annak, akinek még szerencséje is szokott lenni az ilyen foglalkozásokon – nekem sosem volt.

Pakold össze a gyerekeket, és irány a Kertváros! Bővebb infók itt.

programajánló Cseh Tamás Szentesi Éva Kimenő Radival gyereknapi programok tavaszi szabadtéri programok
Kép forrása: Facebook/ Erzsébetligeti Színház

Te kivel énekelnél a képzeletbeli tábortűznél Cseh Tamás dalokat?

Ha erre a kérdésre valamiért Vecsei H. Miklós arca kúszna be gondolataid közé, miközben ábrándos tekintettel meredsz a szoba egy fix pontjára, akkor van egy jó hírem.

Tábortűz nélküli tábortűzi éneklésre várnak május 26-án a Három Hollóban, méghozzá nem is akárkikkel, Vecsei H. Miklóssal ugyanis Cseh Tamás fia, Cseh András lép színpadra.

A színész, dramaturg nagy alázattal és sikerrel viszi a Cseh Tamás életéről szóló Füst a szemében című zenés színdarabot, Cseh András pedig, az Újzenekar és az Offline Rezervátum frontembere ezúttal kivételt tesz, és édesapja dalait énekli majd – a közönséggel, ahogy az a tábortűznél lenni szokott.

Az eseményen való részvétellel egy jó ügyért is tehetsz, az esttel ugyanis a költözésre ítélt Közép-budai Waldorf Iskolát támogathatod.

Jegyvásárlás és további infók itt.

programajánló Cseh Tamás Szentesi Éva Kimenő Radival gyereknapi programok tavaszi szabadtéri programok
Kép forrása: tixa.hu

Boldog Szentesit mindenkinek!

A könyvmolyok számára az olvasás maga a szabadság, a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál pedig olyan, mintha a gyereknap három napig tartana.

És most vállalt elfogultsággal ajánlom a szerintem egyik legjobb programot a fesztiválon: a mi kedves, örök-WMN-es kolléganőnk, Szentesi Éva május 25-én mutatja be legújabb regényét. „A mai naphoz nincsenek emlékeim” című új kötet főhőse pedig egy nő, aki képzeletben repülőre száll, hogy fentről vizsgálhassa önmagát, a testét, az életét.

A testi és a lelki traumák utáni létezést, az őt körülvevő világot, a véletlenek összefüggéseit (amelyek csak messziről tűnnek véletlennek), és azt is, hogy milyen a viszonya a férfival, akivel él abban a sokféle vonatkozásban, ami az újrakezdést jelenti.

Mindezt Éva sodró, szabad és velejéig őszinte stílusában – ahogy azt tőle megszokhattuk, és amivel oly' sokakat inspirál. A könyvbemutatón a szerzővel Ott Anna beszélget majd, mi pedig innen is öleljük Szentesit, töltsétek meg neki a Kristály színpad előtti teret – nagyon megérdemli!

Bővebb információk az eseményről itt.

programajánló Cseh Tamás Szentesi Éva Kimenő Radival gyereknapi programok tavaszi szabadtéri programok
Kép forrása: www.margofeszt.hu

Hogy írnád le a tökéletes pikniket?

A szabad ég alatt finom falatokat fogyasztani szerintem mással összehasonlíthatatlan érzés. Egy-egy pohár kitűnő bor pedig csak tovább fokozza az élményt. Ha számodra ez jelenti a piknik legjavát, akkor május 25-én, a Pannonhalmi Szent Orbán Borpikniken fergetegesen fogod érezni magadat.

A rendezvény területére a belépés ingyenes, az érkezőket pedig sok színes program várja: lesz sétáló apátsági borkóstoló, termelői piac, sörfőzde-látogatás kisvonattal és ingyenes jazzkoncert, csak hogy párat említsek.

Bővebb információkat itt találsz az eseményről. 

Ha viszont az egész családdal megosztanád a piknikélményt, akkor a Lánchídon lesz a helyed, ahol szabadtéri programokkal: koncertekkel és óriásbuborék-show-val, reformkori ruhatörténeti bemutatóval, hídtörténeti kiállítással és többek közt interaktív gyerekműsorokkal ünneplik, hogy 175 éve, 1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon. A nyárváró rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, így teljes szélességében birtokba vehetitek a jeles eseményen, amiről

Bővebb infókat itt találtok.

programajánló Cseh Tamás Szentesi Éva Kimenő Radival gyereknapi programok tavaszi szabadtéri programok
Kép forrása: Facebook/ BKK - Budapesti Közlekedési Központ

Kiemelt képek forrása: Facebook/ Újbuda; Facebook/ Erzsébetligeti Színház; www.margofeszt.hu; Facebook/ BKK - Budapesti Közlekedési Központ

Filákovity Radojka