-

 1. Sötétben több a szex

Az Egyesül Államokban és Kanadában 1965-ben áramszünet volt, azaz nem égett a villany, nem ment a tévé... „Mit csináljunk, mit csináljunk, csak ülünk itt a sötétben...” – tűnődtek otthon a párocskák, aztán addig-addig merengtek és méláztak nagy unalmukban, amíg a félhomályban meg nem állapodott egymáson a tekintetük. És ezt tudod hányan csinálták? Harmincmillióan. Három magyarországnyi ember üldögélt a vaksötétben, mígnem... kilenc hónappal később jelentősen megugrott a születések száma az érintett államokban! (Igen, én is tudom, hogy vannak olyan kutatók, akik azt állítják, ennek a sztorinak a fele sem igaz. Nyilván. Csak hát nagy valószínűséggel ezeknél a kutatóknál akkor is égett a villany, és így nyilvánvalóan kimaradtak e spontán orgiából. Innen e rosszindulatú hitetlenkedés.)

2. A félhomály a legjobb filter

Ha nem lenne izzó, és csak gyertyával világítanánk otthon, az mindenki külcsínyét jelentősen megdobná. A pislákoló világ nemcsak romantikus, de jótékony hatással van a bőr egyenlőtlenségeire, a túl kicsi, túl nagy, túl széles, túl szűk, túl domború, túl homorú, túl ilyen-olyan testrészekre. Arról nem is beszélve, hogy a fekete szín karcsúsít. Nem hiszed? Csak oltsd le a villanyt, jó szorosan csukd be a szemed, és voliá: pillanatok alatt ledobtad a súlyfelesleged! Látod? Nem látod? Na látod!

3. Kakasokkal kel, tyúkokkal fekszik

Ha nem lenne lehetőségünk éjszakába nyúlóan égetni a pilácsot, akkor nyilván sokkal hamarabb lefeküdnénk aludni. Egyrészt emiatt jóval kipihentebbek lennénk, kevesebbet stresszelnénk, meg hát nem is biztos, hogy mindig azonnal el tudnánk aludni. Vágod, az ember csak ott fekszik a sötétben, forgolódik a forró lepedőn, és akkor... Mindezekből egyenesen következik: ha nem lenne izzó, akkor jóval több volna a szex!

4. Nincs több büdös bogár

Ha nem lenne lámpa, akkor nem zsongana körülötte folyton bogárkarika. És akkor nem kellene fejhangon visítozva segítségért kiabálni a férjeinknek, akik aztán nem bénáznának az illető bogár biztonságos és humánus kiebrudalásával. Már régóta észrevettem, hogy felébrednek a férfiakban az anyai ösztönök az undormányos férgek és rovarok láttán, és a világért sem akarnák agyoncsapni a szerencsétlen bogarakat, pedig úgyis annyi van belőlük. Emiatt minden egyes alkalommal, amikor poloska téved a lakásba, addig-addig ügyeskednek óvatoskodva, amíg 1.) végig nem kergetik a megriadt bűzbogarat az egész lakáson, 2.) le nem vernek az akció közben legalább egy törékeny csetreszt, 3.) a gyerek trágársági szókincsét duplájára nem bővítik, 4.) végül agyon nem tapossák merő véletlenségből az illető bogarat.

És hogy a romokban álló, intenzív poloskaszagot árasztó lakás kellős közepén senkinek sincs kedve szexelni, az egyszer fix!

5. Megmenteni való hősnők és hű lovagok

Az köztudott, hogy a legtöbb nő (meg jó pár pasi is) fél a sötétben. Ennek egyébként tudományosan bizonyított evolúciós oka van, szóval nincs miért szégyenkezned, ha cidrizel egy félhomályos lakásban, mert nyikorog a parketta. Milyen szerencse, ha ilyenkor az ijesztő sötétségben van melletted valaki! Akihez védelmet kérően hozzá lehet bújni, szorosan átkarolva, nehogy még nagyobb baj legyen, és aztán...

Na, szerintem érted. (Ha nem, akkor minden bizonnyal kiskorú vagy, úgyhogy sipirc innen, tessék villanyt oltani és aludni!)

Láthatod, ha nem kezdi el sorozatgyártani ez a csávó a béna körtéjét, mennyivel jobb lenne mindannyiunknak! Úgyhogy tudod mit? Bassza meg Edison a hülye áramos villanykörtéjét! (Látod, a végére mégiscsak sikerült, mindenek ellenére, belecsempésznem a sztoriba egy kis szexet...)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Philip Steury Photography