-

1. Tényleg figyelnek minket?

Ömlenek ránk a különböző összeesküvés-elméletek, és én egyáltalán nem vagyok hajlamos elhinni ezeket, de… az igaz lehet-e, hogy a laptopunk kameráján keresztül figyelnek minket, és fotókat és videókat készítenek rólunk? Illetve lehetséges-e egyáltalán? (És nem, de tényleg nem azért kérdezem, mert meztelenül laptopoznék otthon. Mit képzeltek ti rólam?)

2. Miért titkolóznak a képbeállítások?

Miért van az, hogy egy titokzatos mozdulattal képes vagyok irtó kicsire vagy durván nagyra állítani a képernyőmön a képet. De ugyanazt a véletlenszerű titkos mozdulatot már az istennek se tudom megcsinálni visszafelé, pedig összevissza kalimpálok. És egyáltalán, minek kell rárakni ilyen érzékelős micsodát, amitől néhány (fúdetitkos) mozdulatra hirtelen kicsire vagy nagyra vált a kijelző? Utálom!

3. Miért bonyolítják agyon a szövegszerkesztő programot?

Tök jó a Word... meg minden. Főleg ezt használom a munkámhoz. Az is jó, hogy fejlesztik. De miért az a mániájuk a fejlesztőknek, hogy a jól működő (még egyszer hangsúlyozom, hogy jól működő), megszokott beállításokat átprogramozzák valami nagy hülyeségre? Én azt a nagy hülyeséget még csak véletlenül sem tudom felfogni, hogyan is tudnám, elvégre: hülyeség!?

4. 3D nyomtatás? És ezt így hogy?

Elképesztően izgalmas dolog, hogy lehet nyomtatni (bár én még egy egyszerű nyomtatóprogramot se vagyok képes feltelepíteni a gépemre, de most nem ez a lényeg). Az viszont végképp, de végképp nem fér a fejembe, hogy a viharba valósul meg a 4D-s nyomtatás? Hogy? Hogy? Hogy?

5. Ez:

Oké, kínos, hogy nem tudom ezeket a dolgokat, de hogyan lehet végighallgatni úgy egy IT-szakembert, amikor az IT- dolgokról beszél, hogy ne aludj el?

+1. Ez az egész téged – mint szakembert  – tényleg érdekel?

És akkor, ahogy ígértük, tényleg föltettük az én hülye, ámde véresen komoly kérdéseimet egy IT- szakembernek. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit válaszolt, KATTINTS IDE!

Szentesi Éva

A cikk megjelenését a Notebookspecialista.hu támogatta

A kiemelt fotó a szerző tulajdona.