-

Egyébként maga a kaja nem lett olyan rossz, csak hiányában voltunk némi eszköznek és tudásnak. Például: ha csak egy darab serpenyőd van otthon, meg egy kisebbfajta (nem teflonos) edényed, akkor neki se kezdj! Az irodánk konyhája ugyanis nem túl felszerelt, ezért pont annyi eszköz van benne, amennyit az előző mondatban felsoroltam. Persze Borcsit meg engem ez nem tántoríthatott el attól, hogy amit a fejünkbe vettünk, azt meg is valósítsuk #mostazonnalderögtön.

Úgy összeragadt a rizstészta, mint annak a rendje. Mert a zacskóra azt írta valami nagyon okos, hogy öt percig kell főzni, pedig csak forrázni kellett volna. De nehogy azt gondoljátok, hogy nem ettük meg emiatt! Megettük.

A hétfőről maradt ropogós kacsamellet adtuk hozzá, kaliforniai paprikát, amit olyan szélesre vágtam, hogy nem fonnyadt meg rendesen, és gombát (amit viszont kockára, ezért nem volt jó).

Partner in crime

Hozzávalók:

- egy szép sült kacsamell

- 500 g rizstészta

- 2 db kaliforniai paprika

- 4 szál újhagyma

- jó sok sótlan mogyoró (mi sósat tettünk bele, de ez hülyeség)

- 250 g mungóbabcsíra

- 3 db tojás

- 30 g barnacukor

- 2 db lime

- kevés gomba (enélkül is finom)

Amiket mi kifelejtettünk, de te ne felejtsd ki:

- 4 gerezd fokhagyma

- 50 ml halszósz

- 60 g tamarindpaszta

- 40 g csilipaszta

Elkészítése: a legjobb, ha van egy jó wok-edényed, mert sima serpenyőben az istennek se fog elkészülni (meg beleférni). Próbáltuk, de nem jött össze. A zöldségeket vágd minél vékonyabbra, közben a tésztát forrázd le. (Nem kell öt percig főzni, ahogy a zacskón írják. Ők a hibásak, nem mi.) A mogyorót kezdd el pirítani kevés olajon, majd tedd rá a fokhagymadarabokat és a húst, rottyantsd össze. Aztán jöhet a csíra, a hagyma, a csilipaszta és a halszósz, végül a tamarindpaszta és a cukor. Ha összerottyant, add hozzá a tésztát, és a wok egyik felében csinálj helyet a tojásoknak, süsd meg egy kicsit, csak aztán keverd össze a tésztával. A végén alaposan locsold meg lime-mal.

Jó étvágyat!

A cikkben szereplő képek a szerző tulajdonában vannak.