(Hirdetés)

1. Volt

A legelső és a legfontosabb fesztivál (nekem), amin biztos, hogy idén is ott leszek. A soproni Volthoz fel kell nőni. Ebben a ruhában egyébként ki nem mennék az utcára, mert harminc felett a nő ne mutogassa a hasát (hacsak nem fesztiválozni indul). De itt mindent lehet, és még magamhoz képest visszafogott is voltam, amikor kiválasztottam hozzá ezt a méregzöld, vékony anyagból készült, megkötős kabátkát. Ha öt évvel ezelőtt kellett volna írnom ezt a cikket, akkor... áh, inkább nem írom le. Igen, és jól látjátok, az egy sárga, telitalpú szandál. A nyitott cipőben nehezített lesz a pálya, de ehhez a szetthez szerintem ez passzol a legjobban. Nyugodtan viselhetitek csizmával is. Képzeljétek hozzá!

2. Balaton Sound

Az egyetlen olyan fesztivál, amire nem kell túl nagy bőrönd. Elég három váltás bikini, kettő rövidnadrág, egy köpeny, max egy pulcsi, és már mehet is a csapatás. A fiatal, izmos testű szirének (és szirénák) között ember legyen a talpán aki tényleg jól érzi magát, de ha a képzeletemben elmennék a Soundra (mert a valóságban idén nyáron tutira nem fogok), akkor valami ilyesmit viselnék. Egyszerű, könnyű, az ember egy mozdulattal megszabadul a köpenytől, és belemárthatja megfáradt, poros testét a habokba. Aztán csak újra magára kapja ezt a nagyszerű, színes darabot, és kész is az esti viselet. Alul az aranysaru az aduász!

Tudjátok, kivel nem fogtok a Soundon találkozni? Olyan emberrel, akin nincs napszemüveg. Éjszaka se!

3. VeszprémFest

Kultúrlényeknek jóval kulturáltabb környezetben és közegben nem illik bohócnak öltözni. Igazából ez a duck face sem indokolt, de – Isten tudja miért –, így sikerült ez a kép. Egy bő szabású palazzo nadrág, egy egyszerű fehér felső, és azért megbolondíthatjuk a szettet brutális karperecekkel, ki mit talál otthon. Én most éppen ezt választottam, mert remekül passzol az arany szandimhoz.

4. Művészetek Völgye

A jó öreg Kapolcsra csakis népviseletben megyek, mondjuk, fogalmam sincs, milyen nép viseli ezt itt... de a múltkor bementem egy boltba ebben a kaftánban, és megkérdezték, hogy milyen népviselet ez rajtam? Legyen, mondjuk. piréz. A rojtok nagy kedvenceim, a fehér szín már kevésbé, mert egy szempillantás alatt összekoszolom, de ez a két ruha most nagyon passzol. És nyugodtan fel lehet venni hozzá a fesztiválon beszerzett kézműves ékszereket. Meg a kényelmes lábbeliket is.

5. Sziget Fesztivál

Kedvenc fesztivállal kezdtem és egy másik nagy kedvenccel zárom a sort. Sziget forever! Bőrdzseki, feliratos póló, rövid gatya, kockás ing, csizma. Kábé ennyi a szigetes dress code. Lehet persze variálni, de ugyan minek, ha ez már bevált... és csinos is. Óbudára nem érdemes drága holmiban menni (jó, speciel egyik fesztiválra se), mert tutira tönkremegy. Esetleg a nagy izgalomban elhagyjuk... Kényelem és kurázsi. Nekem ezt jelenti a Sziget stílusszempontból.

Mi is maradt a végére? Ja, igen. Fesztiválozni coolság! Gyertek csápolni!

Szentesi Éva

A fotók a szerző tulajdonában vannak.