-

Emberi alakok

Ha apró emberi alakokat szoktál rajzolni, akkor valószínűleg bizonytalannak vagy elhagyatottnak érzed magad, esetleg menekülni próbálsz a felelősség elől. Ha egyszerű pálcikaembereket rajzolgatsz, az azt jelenti, hogy kibillentél az érzelmileg stabil állapotból, és úgy érzed, távolságra van szükséged a többiektől.

Szemek

A szemek rajzolgatása mindig a belső énedet jeleníti meg. A nagy szemek nyílt, kitárulkozó személyiségre utalnak, míg a mereven bámulók azt szimbolizálják, hogy úgy érzed, valaki folyton figyel téged. A zárt szemek azt jelenthetik, hogy nem akarsz magadba nézni.

Az aláírásod

Azok, akik az aláírásukat firkálgatják, általában fölényes és egoista emberek. Ha gyakran rajzolgatod öntudatlanul a saját aláírásodat miközben beszélgetsz, vagy megpróbálsz megoldani egy problémát, arra utalhat, hogy énközpontú a személyiséged.

Körök és gyűrűk

A körök, amelyek egymásba kapcsolódnak, azt jelentik, szükséged van arra, hogy valamiféle egységet találj. Ezek a rajzok azt mondják rólad: „Kívülállónak érzem magam ebben a világban.” Ha tudattalanul köröket rajzolgatsz, az valószínűleg arra utal, hogy szükséged van egy barátra, és egy kicsivel több figyelemre vágysz.

Állatok

Attól függően, hogy milyen állatot rajzolsz, az érzéseidről és a személyiségedről beszélnek a firkáid. A tigris és a farkas rejtett, elnyomott dühöt jelez; míg a róka valószínűleg azt, hogy valamit ravaszul szeretnél megoldani. Ha mókust rajzolgatsz, valószínűleg gondoskodásra és védelemre van szükséged, míg oroszlánt általában azok firkálnak, akik úgy érzik, hogy jobbak és magasabb rendűek a többi embernél. Ha időről-időre ugyanazt az állatot rajzolod, az azt is jelentheti, hogy tudat alatt hozzá hasonlítod magad, és megpróbálod utánozni.

Spirál, körkörös alakzatok, hullámvonalak

Úgy tűnik, nem nagyon érdekelnek téged más emberek problémái. Talán egyfajta érzelmi krízist élsz meg, és túl sokat szorongsz valami miatt, ami erősen aggaszt. Szükséged van rá, hogy kontrolláld a viselkedésed, nehogy másokra zúdítsd a felhalmozott dühöd.

Négyzetek és más geometrikus alakzatok

Egyértelműen meghatározottak a céljaid, és mindenről igen erősen meg vagy győződve, ezért ritkán tartod magadban a véleményedet. Makacs vagy és kitartó. Általában túl óvatosnak és aggodalmaskodónak tűnsz – ezért azt javasoljuk, gondold át a lépéseidet.

Nyilak

A nyilak az életre vonatkozó irányokat jelölik. Ha felfelé mutat – olyan ember vagy, aki figyel a többiekre; ha lefelé – akkor inkább saját magadra figyelsz. A balra mutató nyíl azt jelenti, hogy benne ragadtál a múltban. Míg ha a nyilak a jobb oldalra mutatnak, azt jelentheti, hogy a jövő felé nézel.

Csillagok

A figyelem középpontjába szeretnél kerülni; azt akarod, hogy minden szem rád szegeződjön, amikor belépsz egy terembe, és mindenki feléd forduljon, akárhova is mész. De ha a csillag, amit firkálgatsz túl sokágú, vagy ha úgy rajzoltad, hogy az ágai elválnak a közepétől, akkor az azt is jelentheti, hogy depressziótól szenvedsz.

Virágok, felhők és nap

Ha napot, és széles szirmú virágokat rajzolgatsz telefonálás közben, valószínűleg elégedett vagy azzal, ami történik, ezért úgy képzeled, hogy jó dolgok történnek majd veled a jövőben. Ezek a firkák pozitív attitűdről árulkodnak, és arról a tényről, hogy jó passzban vagy.

Keresztek

Ez azt jelentheti, hogy bűntudatot érzel, vagy magadat hibáztatod valamiért.

Kis házak és dobozok

Szimmetrikus oldalú alakzatokat rajzolgatni azt jelenti, hogy vágysz a rendre, átgondolt tervezésre, és az előre kiszámítható dolgokra. Pontosan tudod, hogy mit akarsz, meghatároztad az életcélodat, és bármi is történik, kiállsz a véleményed mellett.

Sakktábla

Úgy tűnik, hogy nemrég egy különösen kényelmetlen és kellemetlen helyzetben találtad magad. Ha az ilyenfajta rajzolgatások újra és újra visszatérnek, akkor valószínűleg foglalkoznod kell olyan rejtett ügyekkel is, amelyek kihatnak arra, meg tudsz-e oldani egy bizonyos helyzetet, megtalálod-e magadat és az életcélodat, és hogy vannak-e benned kételyek azzal kapcsolatban, mennyire jársz jó úton.

Méhkas mintázat

Az első számú célod a béke és harmónia fenntartása az életben. Meg szeretnél állapodni, esetleg családot alapítanál.

De rajzolj bármit is, az a lényeg, hogy figyelj oda magadra, próbáld megfejteni a tudatalattid üzenetét, és amennyire lehet, élvezd az életed!

 

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Unsplash/Avinash Kumar