–

Imádok fényképezni, és általában tudok is. Kisállatokat is gyakran kapok lencsevégre, a családban fellelhető kiskedvencekről rendszeresen készítek remekbe szabott képeket.

Hogy ki az, aki a leggyakrabban megcsáklyázza, hogy elkészítsem róla a legcukibb, legelőnyösebb, keretbe, kandallópárkányra kívánkozó fotókat? A saját kutyám, Puszi. Akinek elképesztő rutinja van a fotóim megtrollkodásában.

Mutatom, hogy néz ki, amikor egy szép, verőfényes napon szeretném lefényképezni a Ligetben:

 

Ez az úgynevezett „kulturáltan szórakozik” póz, amelyet mindig akkor kap elő, amikor az összes többi körülmény (fények, háttér, stb.) a legtökéletesebb lenne egy fényképhez.

 

A másik specialitásom az úgynevezett macskaszelfi. Apukám három macskája fejlesztette tökélyre a műfajt, igaz, az eredeti célom nem ez volt, de hát most nézzétek: 

És ha már macskáknál tartunk: néhány hete az utcánkban összetalálkoztam egy szép kis perzsa macskával. Így sikerült a pazar portrém (szerintem ő valójában a macskadémon Karafiáth Orsolya és Bella Máté musicaljéből):

 

A fentieken felbuzdulva (meg mert a korábbi hasonló szelfis gyűjtésünkre fergeteges fotókat küldtetek ti is) arra gondoltam, megkérem a szerkesztőségünk tagjait, küldjék el a kedvenc „elrontott” fotókat házi kedvenceikről.

Fiala Borcsa a Böbi, a táskakutya című műalkotással nevezett. „Nyáron felkirándultunk a Csobáncra a Böbivel, aki nem annyira volt lelkes, és egy idő után lefeküdt, hogy akkor köszi, ő ennyi volt. Úgyhogy betettem a retikülömbe.”

Most átadom a szót Kerekes Annának: „Ez itt a képen Jimi cica, életem macskája, amint akadályozni próbál a tanulásban úgy, hogy ráül a könyvre, és két centire az arcomtól szuggesztíven belenéz a szemembe. Egyébként a kép tízéves, éppen felnőtt fejjel készültem az emelt szintű magyarérettségire, hogy felvegyenek az egyetemre, és ha jól emlékszem, a Bánk bánt olvasom épp, szóval talán nem is olyan nagy baj, hogy Jimi megzavart.” 

Annának üzenem, hogy van egy Anna köztünk, akinek a Sátán macskája jutott! Szabó Anna Eszternek ezzel a fenevaddal kell szembenéznie nap mint nap!

„Cikivel erőteljes rivalizálásban vagyunk. Vagyis inkább azt mondanám, látszólag eltökélt szándéka, hogy megsemmisítsen, és átvegye a helyem a férjem oldalán.

Persze körberöhögöm eme szándékát, nyilván, de azért a frász tör ki néha tőle. Például amikor nekiülnék dolgozni, és ez vár rám.”

Kégl Ági egyébként csodaszép és szupercuki kutyája sincs azért mindig a topon.

„Ő itt Biscuit, aki nagyon ügyesen fürdik. Nem.”

Both Gabi Lujzi kutyájáról mindig is sejtettük, hogy robot, de most már bizonyítékunk is van erre:

„A fotó eredetileg azért készült, hogy kiderüljön, mennyire hasonlítunk egymásra Lujzival. Például abban, hogy neki is piros alapon pöttyös nyakörve van, és én is évtizedekig hordtam ezt a pöttyös kendőt, amit láttok a képen (most már totálisan elrongyolódott sajnos). Lujzi a fotózás alatt az égvilágon mindet elkövetett, hogy széttrollkodja a jelenetet, itt például világító szemű, szájnyalogató robotkutyának álcázza magát.”

Dián Dóri egy rendkívül sokatmondó képpárt küldött. „Macskám van. Aki fekete. Ez már elég hátráltató tényező ahhoz, hogy ne lehessen jó képeket csinálni róla, mert

két dolog látszik belőle: a sárgán villogó szeme és a fehéren világító segglyuka, attól függ, melyik végéről nézed.

És akkor még hozzájön, hogy nagyon béna fotós vagyok. Így csak fényévente egyszer kísérelek meg közös képet csinálni Artúrral, amikor kegyet gyakorolva rajtam szundikál, de mivel ilyenkor nyilván fekete póló van rajtam, így ezek a képek is így néznek ki.”

Végül pedig következzen Kerepeczki Anna Tigrája, aki jó párszor dobta már fel mindenféle gerillamegmozdulásokkal az online értekezleteinket. „Tigra kifejezetten influenszer típusú macska, és imád pózolni, úgyhogy nem sok rossz képem van róla. Szerencsére előfordul, amikor megfeledkezik arról, hogy fotózom, és elengedi a »modellpofiját«, akkor igazi kretén tud lenni. A fotó játék közben készült, ilyenkor olyan, mintha nem lenne nyaka, és nagyon vicces bárgyú fejet vág, jó, nagyon koncentrál, na!”

Kommentben írjátok meg, melyik a kedvenc képetek!

Csepelyi Adrienn