Ezeket a furcsa ételpárosításokat imádjuk nassolni!
Minden gyerekben lakozik egy apró séf, aki furábbnál furább párosításokat talál ki, ha evésről van szó. Mi pedig kölykök maradtunk – ez derült ki pillanatok alatt, amikor feltettem a körkérdést a szerkesztőségben, hogy ki milyen sajátos ételhez vonzódik. Vaníliafagylalt sült krumplival, porcukros bundás kenyér, sonkába tekert Túró Rudi, nutellás csemegeuborka… és még sorolhatnám. A lista végtelennek tűnik, most csak a krémjét gyűjtöttük össze, de bővíteni ér! Szőcs Lilla gyűjtése.
–
Én gyerekként előszeretettel ittam meg a meggykompót levét, a „mekis” fagyiba sült krumplit tunkoltam, a nyers piskótatésztát az ujjammal nyalogattam ki a tálból, és legszívesebben repetáztam volna a kanalas szirupos orvosságból, amit torokfájásra adtak. De – mint kiderült – az ízlésem, mondhatni, konzervatív a többiekéhez képest. Íme, a vallomások a „Ki milyen furcsa ételpárosítást imád titkon?” körkérdésemre.
Kurucz Adrienn
Gyerekkoromban szerettem leinni az almakompót levét, minden kifli csücskét letörni, kitunkolni a tojásos lecsó szaftját, a paprikát meghagyni szárazon. Mostanában szoktam a félbevágott dinnye közepéből kivagdosni a legédesebb részeket „csak megkóstolom” alapon, a magos savanyút pedig meghagyni. Robi, a férjem többször válni akart ezért. Minap a lányom, Dorka sonkába tekert Túró Rudit evett. Azt mondja, nagyon finom…
Fiala Borcsa
Én a kelt tésztát szeretem a legjobban nyersen, ahogy a nagymamám csinálja, egy kicsit csípős az íze.
Molnár Erika
Porcukros bundás kenyér! Gyors és olcsó desszert.
DTK
Krumplis pogácsa tésztája nyersen. Ja, meg persze a nagy klasszikus: majonézes kenyér.
Kerepeczki Anna
Csemegeuborka Nutellával: esküszöm, hogy finom! És nem vagyok terhes!
Marossy Kriszta
Minden édes bekevert tésztából többet csinálok, mert sajnos mielőtt a sütőbe rakom, elég sokat megeszünk belőle a gyerekkel… Ja, és ropi csípős ketchuppal. Amiért a férjem meg tudna ölni: szuper olasz házitészta, reszelt trappistával és ketchuppal.
Both Gabi
Cukros-zsíros kenyéren nőttem föl, a kenyeret kicsit be is áztattam vízbe, hogy jobban laktasson.
A kedvencem a LIMO gyümölcsízű pezsgőpor volt, rászórtuk a tenyerünkre, és onnan nyaltuk le!
Ezeket nem én ettem, de volt egy olyan közeli ismerősöm, aki ennyire ennyire speciálisan étkezett:
Az egyik kedvence: lekváros kenyér Worcestershire-szósszal. Komolyan!
És nektársört ivott hozzá, amit kismamáknak ajánlottak tejszaporításra. Aztán jött a Faringosept desszertként.
Ja, és amúgy pedig anyám kenyeret evett a dinnyéhez.
Marossy Kriszta
Az én anyám most is kenyeret eszik a dinnyéhez!
Both Gabi megvilágosodik
„Akkor lehet, hogy nekünk ugyanaz az anyánk?!”
Tóth Flóra
Nálam a karamellás bacon a favorit, mindenhez passzol, de önmagában is csodálatos. Gyerekkoromban nagyon szerettem minden nyers tésztát, legjobban a szilvás gombócot és a nudli tésztát, ami pont olyan, mint a gnocchi. És máig eszem egy csomó zöldséget nyersen: a legfurcsább talán a krumpli és a cukkini vagy a zeller.
Pásztory Dóri
Nekem a majonézes savanyúkáposzta a kedvencem.
Kégl Ágnes
Anyu szokott krémet keverni a tortához, aminek a maradványaira rendszeresen rájártunk a nővéremmel, csak úgy. Ahogyan szerettünk cukrot rakni a kezünkre, megnyaltunk egy citromot, aztán hozzá nyaltuk a cukrot. Oh, és rendszeresen ettük nagy tételben a tejport suli előtt.
Folytatjátok a listát? Várjuk a legőrültebb tippeket!
Szőcs Lilla
Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/ Martin Leigh