Nálunk a Popfilter szerkesztője, Dián Dóri a YouTube-guru. Mindig ő hívja fel a figyelmet a legjobb videókra és tartalomkészítőkre, így tudom, ha ő ajánl valakit a Popfilterbe, akkor jobb, ha hallgatok rá, mert külön érzéke fejlődött ki arra, hogy a végeláthatatlan tartalomtengerből kipecázza nekünk a legérdekesebb embereket.

A mai adás két vendégét már eleve összepárosítva vezette fel nekem, de az, ahogy vendégeim egymásnak adták a szót a stúdióban, szerintem még az ő szerkesztői várakozásait is felülmúlta. Egyszerűen imádtam beszélgetni ezzel a két életvidám, ugyanakkor munkájában nagyon is felelősségteljes emberrel – és láthatóan ők is élvezték, hogy mélységében lehet belemenni a számukra fontos témákba.

Dörner Csenge megosztotta velünk németországi iskolai tapasztalatait, s azon túl, hogy mit hozott magával onnan tudás tekintetében, elmeséli azt is:

milyen érzéseket okozott benne, hogy nyelvtudás nélkül kellett volna nyilvánosan beszélgetni, érvelni, társalogni az órákon.

Talán pont ez az érzés vezette el oda, hogy YouTube-csatornáján elsősorban azoknak segítsen, akik úgy érzik, fogalmuk sincs se arról, mi az alapkamat, se arról, mivel ijesztgetnek bennünket a híradóban? Meglehet, mindenesetre Csenge videóiban az a legjobb (az alaposságon túl persze), hogy senki nem érzi magát ostobának sem közben, sem utánuk.

A cikk a hirdetés után folytatódik!

Dóczi Attila az egyik legközvetlenebb, legbarátságosabb ember, akivel pályafutásom során találkoztam, pedig falusi gyerek lévén én is bárhol feltalálom magam. Olyan nyíltsággal érkezett a stúdióba, hogy öt percen belül gyerekkori emlékeket osztottunk meg egymással, ezt a nyíltságot pedig a mikrofon elé is vitte magával.

A Tanulom magam YouTube-csatornának jelenleg 260 ezer feliratkozója van.

Attis (mindenki így hívja) ismeretterjesztő videói a dinoszauruszoktól a testszőrzetig, a maszturbálás történetétől a kiközösítésig rendkívül széles spektrumon mozognak.

Ami közös bennük: az alaposság és a barátságos, biztonságos közeg, amit a youtuber megteremt.

A Tanulom magam kommentjei arról árulkodnak, hogy rengeteg fiatalnak van elemi szüksége egy olyan közösségre, amelyben fejlődhet, tanulhat, nevethet, jól érezheti magát – és ahol bátran kérdezhet, elmondhatja gondolatait anélkül, hogy megszégyenítéstől kellene tartania. Attis ezt a közösséget teremtette meg a YouTube-on, és a Popfilterből kiderül, hogy ez bizony sok energiába és még több önismereti munkába került.

Nincs is talán aktuálisabb téma jelenleg itthon, mint a közoktatás helyzete, hibái, és a rossz beidegződések, amelyek képesek hatalmas töréseket okozni a gyerekekben. Közben viszont ahelyett, hogy mindenről lemondva álltunk volna fel a beszélgetés végén, bennem pont az a meggyőződés erősödött, hogy igenis érdemes és fontos beszélgetni arról, hogyan lehet ez jobb, újabb, frissebb, és legfőképpen mindannyiunk számára otthonosabb.

A Popfilter további epizódjait itt találod: 

Csepelyi Adrienn