Létezik-e univerzális társasjáték? Ha nem, akkor miért nem? Kinek milyen játék a megfelelő? Változik-e országonként, korszakonként, élethelyzetenként, mivel jó játszanunk? Hogyan segíthet a társasjáték egy sportsérülés vagy a depresszió elleni küzdelem idején?

A mai a Popfilter történetének egyik leginformatívabb adása. Se szeri, se száma a kérdéseknek, amelyekre választ kapunk a beszélgetés során.

Milyen játékostípusok vannak – és mennyire tér el a játék közben mutatott arcunk a hétköznapitól? 

Szabad-e engedni nyerni a gyereket? (Jó, ennyit elárulok előre: a szakértők szerint nem, sőt, kifejezetten ártunk vele, ha így teszünk.)

A Mit játsszunk? vlog és a köré szerveződött közösség nagyon sokat tanít arról, milyen, amikor egymást tisztelve engedjük, hogy előtörjön belőlünk a gyermeki önfeledtség, és hogy ez micsoda hatással van a lelkünkre, a boldogságunkra, az emberi kapcsolatainkra.

A mai adásból kiderül, hogyan tehetjük izgalmasabbá a legapróbb kötelezettségeinket is játékkal, hogy mire jó az iskolában a gamifikáció, hogy miért gonosz játék a Ki nevet a végén?, miért nem mindegy, mit játszunk egy családi ebédnél – és az is, mit csinál Magyarország legsikeresebb játéktervezője, amikor új társason dolgozik. 

Jó szórakozást kívánok!

Csepelyi Adrienn

A Popfilter további epizódjait itt találod: