1. „Nem tartom magam sem riporternek, sem újságírónak” – hangsúlyozza Osváth Zsolt, aki kicsi kora óta mégis arról álmodozott, hogy feltehesse a kérdéseit interjúalanyainak. Sikerének titka szerinte az, hogy „az emberek úgy érzik, mintha ők is ott ülnének a kanapén”.

2.

Nagy Ádám azt mondja, látszik, hogy a ZSHOW time csatorna sikerének egyik kulcsa, hogy Zsoltnak tévés múltja van, így a videóiban fellelhetők a televíziós műsorok stílusjegyei, de az egész internetre van optimalizálva, így az is kapcsolódhat a tartalmaihoz, aki kevesebb időt tölt el a YouTube-on.

3. Osváth egyetlen vendégének fizetett azért, hogy megjelenjen, Varga Irénnek, neki is szociális alapon. De nem árulta el előre neki, hogy pénzt fog kapni a szerepléséért. Zsolt azt mondja, kicsit már unja, hogy még mindig azt kérdezgetik tőle, hogy létezik, hogy Karácsony Gergelytől Curtisig mindenki elfogadja a meghívását.

4. Nagy Ádám is tisztában van azzal, amit az interjúi után gyakran szemére vetnek a kommentelők: hogy lassú. De párosunk megnyugtat mindenkit: ez nem sztárallűr, a youtuber az életben is ugyanilyen lassan beszél. Igaz, pont ezért a videóit úgy vágja össze, hogy kevésbé legyen bennük lassú.

A cikk a hirdetés után folytatódik!

5. Zsolt szabálya az, hogy egyetlen dolgot lehet kivágatni az 1Kanapén adásaiból. Amikor Ádám volt a Webkanapén vendége, annyit ööö-zött, hogy Osváth készített egy másfél perces remixet az ööö-kből.

6. Nagy Ádámnak nemrég született meg a második gyermeke. „A fogantatás után nem sokkal már tudtam” – mondja erre Osváth, aki ennek ellenére olyan diszkréten kezelte ezt az információt, hogy (kulisszatitok) igazából heteken át nem árulta el, miért tolódik folyamatosan kettőjük Popfilter-szereplése. „Nem titkolom a magánéletem, de nem a része a tartalomnak, amit csinálok, tehát fölöslegesen nem rakom bele” – mondja Ádám.

7. A 6lépés csatornán Ádámék készítettek egy „Tévhitek a nőkről” tematikájú videót, ami után egy nőgyűlölő blog kikiáltotta őt manginának – azaz olyan férfinek, aki tudat alatt gyűlöli önmaga férfi mivoltát, és úgy viselkedik, mintha a nők felsőbbrendűek volnának nála. A blog azóta többször is írt róla.

8.

 „Megnézed, megvéded magad, tök jó. Igazat is lehet adni” – mondja Nagy azzal kapcsolatban, hogy idehaza még mindig csak alakulóban van annak a kultúrája, hogy az emberről nem csak pozitív dolgok jelenhetnek meg. Szerinte itthon gyakran egy kalap alá vesznek mindenkit, aki kritikát fogalmaz meg, és rásütik, hogy gyűlölködik vagy irigy.

9. Osváth Zsolt a közeljövőben nyitja meg az éttermét, és emiatt csökkenti az aktivitását YouTube-on. Természetesen továbbra is készülnek a tartalmak, de a fókusz – haha, értitek, Fókusz – a vendéglátásra kerül át.

10. A YouTube nagyon a részemmé vált, kicsit talán terápia is, hogy beszélgethetek” – mondja Osváth arra a kérdésre, kibírná-e közösségi média és YouTube nélkül fél éven át. Nagy Ádám is megérezné, ha nem youtuberkedhetne, hiszen ez a fő tevékenysége. De a szünetben valószínűleg dokumentumfilmeket forgatna, illetve későbbi megjelenésre gyártana tartalmakat.

Hallgassátok szeretettel – előre szólunk: szem nem marad szárazon.

Csepelyi Adrienn

A Popfilter további epizódjait itt találjátok: