Reggelizz úgy, mint a spanyolok! – Cava brunch a Pintxo Budapestben

Mindig is közel éreztem magamhoz a spanyolok életstílusát, és nem csak a délutáni szieszta miatt. Ők ugyanis tudják, hogyan kell élvezni az életet, ami természetesen az étkezéshez való hozzáállásukból is visszaköszön. Amellett, hogy rajonganak a jó ételekért,

nem tesznek különbséget étkezés és étkezés között, így a reggeli legalább olyan fontos számukra, mint a vacsora, a cava (vagyis a spanyolok különleges pezsgője) pedig elmaradhatatlan kísérője a finom falatoknak – egyék azokat délelőtt vagy este.

A Pintxo Budapest most egy olyan izgalmas gasztronómiai kalandozásra hív, amelynek során a spanyol életérzést magadba szívhatod és boldogan bekebelezheted: hódolva ugyanis a remek spanyol szokásnak egy cavás reggelire hívnak február 25-én 10 és 14 óra között. A spanyol tőkehalas vagy kolbászos omlettől kezdve az andalúz humuszkrémen át (és még sorolhatnám) a churrosig minden lesz, mi szem-szájnak ingere.

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Hóvirágokkal búcsúzik a tél az Alcsúti Arborétumban

Megérkezett a tavasz az Alcsúti Arborétumba: február 17-én kezdetét vette a hóvirágünnep, amelynek során az évszak első hírnökeit csodálhatják meg a látogatók. Amerre a szem ellát, a földet fehér virágok borítják be:

a két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező nemcsak hihetetlen látvány, hanem egyedülálló jelenség is az országban, tekintve, hogy a mediterrán hóvirágok hét fajának huszonnégy fajtája sorakozik fel az arborétumban.

A virágzás várhatóan 4-5 hétig tart, ne maradj le róla!

Ám külön apropó sem kell arra, hogy élményekben gazdag időt tölts az 1820-as években telepített, több mint 40 hektáros angolparkban, ahol 300 növényfaj és csodás épületek találhatók.

Az arborétumról és a hóvirágünnepről bővebb információkat ITT találsz.

A muglik minden érzékszervére jut egy kis Harry Potter Debrecenben

Harry Potter-rajongók, figyelem, varázslatos (haha) hírem van! Az első Debreceni Harry Potter-hétvége öt helyszínén lehetőséged van olvasni, megfesteni, sőt akár bele is kóstolni a roxforti világba.

A háromnapos minifesztivált február 23. és 25. között rendezik meg – lesznek többek közt filmvetítések, slam poetry-est, gasztronómiai utazást tehetsz Harry Potter világába, különböző kézműves workshopokat tartanak kicsiknek és nagyoknak, és még ingyenes interaktív meseterápiás foglalkozáson is részt vehetsz.

Egy szó, mint száz: ezen a hétvégén minden Harry Potter világáról szól majd Debrecenben. A minifesztivált a helyi közösségek összefogásával rendezik meg, a cél pedig az, hogy közelebb hozzák a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához. Mint olyan, aki a Harry Potter-univerzumon nevelkedett, bátran mondhatom: J. K. Rowling mesevilágánál erre nincs is megfelelőbb.

Bővebb információkat ITT találsz a programokról.

Szerezd be az új növénycsaládtagjaidat a Lumenből

Ha valakinek, hát sajnos az én növényeimnek régebben fájóan ismerős volt a jelenet, amint kitikkadva figyelhették, ahogy a kávéfőzőbe friss vizet öntök. No de mivel tényleg a remény hal meg utoljára, végül megérhették (persze nem mindannyian), hogy rendes növényanya legyen belőlem.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lennének újra és újra járulékos veszteségek, de hát épp ezt az űrt igyekszik pótolni a Pilea Projekt és a Lumen tavasznyitó szobanövényvására, amelynek hála feldobhatod az otthonodat pár új, burjánzó szobanövénnyel.

Az érdeklődőket március 3-án igazi dzsungelhangulat várja majd, a jelenlévő növényszakértők pedig még abban is segítenek, melyik növény passzol leginkább hozzád és a lakásod jellemzőihez. Így aztán minden adott lesz, hogy igazi, égben köttetett növényszerelmek szülessenek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pilea Projekt (@pilea.projekt) által megosztott bejegyzés

Bővebb információkat az eseményről ITT találsz. 

A zenei mindenkié – klasszikus zenei fesztivál kicsiknek

A klasszikus zenét – ami egyébként hihetetlenül izgalmas – nem lehet elég korán megismertetni a gyerekekkel. Épp ezért a Danubia Zenekar egy európai szinten is ritkaságnak számító zenei eseménnyel dolgozik azon, hogy közel hozza a legkisebbekhez a műfajt.

A Kalandra fül! Fesztivál! Magyarország egyetlen olyan klasszikus zenei fesztiválja, ami kifejezetten gyerekeknek, kisgyerekes családoknak szól.

Február 24-én a Budapest Music Centerben pedig ismét különleges programmal várnak: az egész napos programon nemcsak a Mozarthoz és Beethovenhez hasonló nagy zeneszerzők műveivel ismerkedhetnek meg a kicsik, de a népdalok, a brácsa, a mesezenék és a gyerekdalok világában is elmerülhetnek, sőt még zeneszerzőként is kipróbálhatják magukat. A zenei programon túl pedig a szervezők kézműves alkotóműhellyel és egy Csoda és Kósza című előadással várják az érdeklődőket.

programajánló brunch Kimenő Radival Alcsúti Arborétum Kalandra Fül Fesztivál
Forrás: Facebook / Danubia Zenekar / Danubia Orchestra

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Kiemelt kép: Facebook / Pintxo Budapest; Facebook / Pilea Projekt; Facebook / Alcsúti Arborétum; InterCom Zrt.

Filákovity Radojka