Szemtelenül tökéletes test, de nem ezért kell róla beszélnünk

Ha valakinek esetleg nem lenne ismerős White neve, fizimiskája (és alaposan kidolgozott felsőteste) mégiscsak derenghet valahonnan, az elmúlt napokban ugyanis a média tele volt a színész fotóival, amelyeken félmeztelenül pózol a Calvin Klein legújabb kampányában.

„Nem volt tervben ilyesmi. Mégis ki nő fel úgy, hogy azt gondolja, igen, szerepelni fogok egy fehérneműreklámban?”

nyilatkozta a múlt héten a GQ magazinnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Calvin Klein (@calvinklein) által megosztott bejegyzés

Brooklyni gyerekként csak akkor merészkedett Manhattanbe, ha legjobb barátját látogatta meg, és már akkoriban is lenyűgözte a város gigászi mérete, a toronyházak, a széles utcák – és a hatalmas óriásplakátok. Nem sejtette, hogy egyszer ő maga is rájuk kerül.

A Calvin Klein felkérése nem is jöhetett volna jobbkor, ugyanis a Vaskarom című film kedvéért White 9 kiló izmot pakolt magára, ami nem volt egyszerű 170 centis termetét tekintve. Mint mondja, a film inkább pszichológiai, mint fizikai értelemben volt a segítségére: „Megszoktam, hogy egy szál alsóneműben rohangálok egy csapat ember előtt, úgyhogy érzelmi és mentális hasznot is tudtam ebből húzni.” Ennek ellenére meglehetősen bizonytalan volt a kampány kapcsán, elmondása szerint, igazi imposztorszindrómás, így aztán futott, ugrókötelezett, edzett, és állandóan halat evett, hogy a lehető legjobb formába kerüljön. A fotózás előtt egy héttel azonban beteg lett, így néhány napot ki kellett hagynia a mozgást illetően, ez azonban egyáltalán nem látszik az elkészült fotókon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Calvin Klein (@calvinklein) által megosztott bejegyzés

Még 2023 novemberében mesélt arról a GQ-nak, hogy

a Vaskarom forgatása ennél is nagyobb feladatot jelentett számára, de nem a fizikai átalakulás miatt, hanem azért, mert életében először alakított valós személyt, Kerry Von Erichet.

„A texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringben és az üzleti életben volt kemény, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. […]

Vaskarom Jeremy Allen White A mackó
Jeremy Allen White a Vaskarom című filmben - Forrás: Lionsgate

A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin első nagyköltségvetésű, az A24 gyártásában készült filmjében a pankráció világát megreformáló Von Erich-család már-már hihetetlen, de igaz történetét meséli el. A szupersztárok főszereplésével készült Vaskarom operatőre Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt”írja a film kapcsán a Port.hu.

 

A Von Erich család hat fia közül öt hunyt el 34 éves kora előtt, a White által megformált Kerry 1993-ban, 32 éves korában lett öngyilkos. Halála előtt két lánya született, Hollie és Lacey, ők mindketten ellátogattak a Vaskarom forgatására, ami a színész elmondása szerint szintén kissé megrémítette, nagy felelősségként élte meg a karakter megformálását.

Nem vette félvállról a feladatot

White és színésztársai, Zac Efron és Harris Dickinson azt a feladatot kapták, hogy már-már karikatúraszerűen izmossá váljanak, hogy hitelesen játszhassák el a 80-as évek birkózóit. A trió gyakorlatilag reggeltől estig evett és edzett.

„Jeremy egész egyszerűen hihetetlen. A jelenléte vibráló akár van felvétel, akár nincs.

Arra sarkallt, hogy olyan komolyan vegyem ezt a szerepet, amennyire csak lehetséges, és folyamatosan egymás segítségére voltunk a forgatáson, és azon kívül is” – mondta kollégájáról Zac Efron.

Vaskarom Jeremy Allen White A mackó
Forrás: Lionsgate

Sean Durkin rendező egyszer úgy érkezett meg a munkálatok helyszínére, hogy White, Efron és Dickinson sátrában bömbölt a zene, miközben a színészek felváltva emeltek súlyokat és vettek jeges fürdőt. „Valódi birkózókká váltak. White különösen eltökélt volt. Profi szinten űzhetné a sportágat. Az edzők szerint elképesztően ritka, hogy valakiben meglegyen az az ösztönös érzék, ami benne megvan” – mesélte a direktor.

Pedig a Vaskarom egészen más világot tárt fel White előtt, mint amiben felnőtt Brooklynban. Mindkét szülője az Upper West Side-i színházban dolgozott, úgy is ismerkedtek meg, hogy az édesapja látta egy darabban az édesanyját. White fiatalkorában táncolni tanult, majd kiskamaszként fordult a színészet felé. Ehhez képest éles váltásnak bizonyult a birkózók kemény világa. White azonban szeretne visszatalálni a gyökereihez, mint mondja,

már folynak a tárgyalások, hogy megvalósíthassa álmát, és 2025-ben a Broadway színpadára léphessen.

A szakmai sikereit a magánéleti bukások árnyékolják be 

White-nak kemény feladat volt a forgatások idején az is, hogy állandóan Kanada és az Államok között ingázott, hogy láthassa két kislányát, és a sors fintora, hogy

miközben szakmai szempontból A mackó című sorozat az egyik legnagyobb csillaggá emelte, addig a magánélete darabokra hullott.

Felesége, Addison Timlin, akivel több mint tíz éven át voltak együtt, három év házasság után, tavaly májusban beadta a válókeresetet.

Részben ennek, részben a hihetetlen mértékű népszerűség következtében White-ot szabályosan megrohamozták a lesifotósok, minden pillanatát lencsevégre kapták, és még a gyerekei focimeccsére is beosontak. Annak érdekében, hogy megóvja a lányait, a színész azt a stratégiát választotta, hogy minden egyes nap ugyanazokat az alapdarabokat viselte, bízva abban, hogy a magazinok megunják, hogy szinte ugyanazokat a képeket közöljék a sztárról, amiket előző nap. (A taktika nem új keletű a hírességek körében, Leonardo DiCaprio és Daniel Radcliffe ugyanígy próbálták lerázni a lesifotósokat.)

A színész így fogalmazott a 2023-as éve kapcsán:

„Elképesztő magasságok, és borzalmas mélységek.” 

Jeremy Allen White élete fenekestül felfordult az utóbbi években, akár a karrierjét, akár a magánéletét tekintve. Jókora önmérsékletet kell tanúsítania, mert csak azzal a feltétellel látogathatja a lányait, hogy abbahagyja az ivást, heti ötször alkoholtesztet végeztet, és rendszeresen részt vesz az Anonim Alkoholisták gyűlésein. Hogy ezt a fegyelmezettséget miként tudja a munkájában kamatoztatni, az majd eldől, de van rá esély, hogy Hollywood egyik nagy csillaga van születőben.

Kiemelt kép: Getty Images / Gilbert Flores / Contributor

Krajnyik Cintia