Csapasd 2023 egyetlen, nagy budapesti Vad Fruttik-buliján, a Parkban

Micsoda Vad Fruttik-koncerttel nyitott újra annak idején, a Covid után, 2021 júniusában a Budapest Park! Azok az energiák, az a szabadságérzés! A zenekart ismerve hasonlóan euforikus élményben lesz része annak, aki jegyet vált szeptember 23-i koncertjükre.

Generációk érzéseit, élményeit foglalja dalba Magyarország egyik vezető alter rockzenekara, a Vad Fruttik, amely mindig is a kísérletezésről volt híres – lemezeiken egyaránt megfér az igazi rock & roll és a zakatoló elektronika.

Tavaly jelent meg Elválaszt című albumuk, amely sokak szerint a zenekar történetének legérzékenyebb és legbátrabb stúdióalbuma lett: minden eddiginél merészebb vizekre eveztek vele, miközben Likó Marci továbbra is brutálisan őszinte dalszövegekkel ajándékozza meg rajongóit.

programajánló Kimenő Radival koncertek szeptemberben
Kép forrása: budapestpark.hu

„Semmilyen kompromisszumot nem akartunk kötni – sem a zenei anyaggal, sem a szövegek milyenségével. Éreztük, hogy változtatnunk kell azokon a sémákon, amik biztonságot adnak, de el is szürkítenek bennünket. Voltak olyan zenei részek, védjegyek, amik miatt saját magunk lenyomataivá kezdtünk válni, emiatt olyan megoldásokhoz nyúltunk, amiket még sosem próbáltunk azelőtt” – mondta Likó korábban a Hajdupressnek.

Budapesten az idén már csak a Parkban láthatod a zenekart nagyszabású koncerten, így talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy ott a helyed!

Jegyet ITT válthatsz a koncertre.

Ez a keresztapa csak jó zenéket és fergeteges hangulatot hoz – a godfater. koncertjét ki ne hagyd idén

Nem tehetek róla, hogy a Budapest Parkban jobbnál jobb koncertek váltják egymást, így most ismét „kénytelen” vagyok egy újabb izgalmas parkos koncertet ajánlani. Ez pedig nem más, mint az ország alig több mint egyéves, blues-rock zenét játszó szupergroupjának fellépése, amely Tátrai Tibort, Borlai Gergőt, Szebényi Dánielt, Gotthárd Mihályt és Kéri Sámuelt tudhatja a tagjai között.

Ez az a banda, amit Tátrai Tibor a Kultúra.hu-nak adott interjúban egyenesen az élet ajándékaként aposztrofált. Ha pedig ő ajándékként éli meg, képzelhetitek, mit érezhet a közönség, amikor öt ekkora volumenű előadó lép együtt színpadra, akik önmagukban is koncerttermeket töltenek meg.

Együtt azonban kirobbanó energiát teremtenek, ahogy Tátrai fogalmazott a már említett interjúban: „Bluest játszunk, de úgy, mint a vadállat.”

programajánló Kimenő Radival koncertek szeptemberben
Kép forrása: budapestpark.hu

Óriási lendülettel, új dalokkal és a műfaj legjelesebb előadóival találkozhat tehát, aki jegyet vált szeptember 27-i koncertjükre, amelyen az Aron Andras & the Black Circle Orchestrát is vendégül látják. Óriási durranás lesz!

Jegyet ITT válthatsz a koncertre.

Visszasírod a nyári fesztiválszezont? Ne tedd! Az ősz is remek fesztiválprogramokat tartogat

Jön például szeptember 16-án a Lánchíd fesztivál, amelynek során egyetlen estére egyedülálló, all stars művészcsapat áll össze, hogy maradandó élményt nyújtson a közönségnek.

programajánló Kimenő Radival koncertek szeptemberben
Kép forrása: Lánchíd fesztivál hivatalos facebook eseménye

Az ingyenkoncerten olyan előadók lépnek többek közt színpadra, mint Péterfy Bori, az Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Dés László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli és Bocskor Bíborka – a sort még lehetne folytatni, hiszen a szervezők semmit sem bíztak a véletlenre.

Olyannyira nem, hogy a koncertek mellett ingyenes gyerekprogramokkal, kiállítással és DJ-vel is várják majd a szórakozásra éhes közönséget.

Bővebb infókat ITT találsz a fesztiválról.

A hazai dzsessz-szcéna színe-javával találkozhatsz a Józsefvárosi Jazzfesztiválon

A dzsessz elképesztően izgalmas és sokszínű műfaj – ha az ember ráérez az ízére, örökre rabul ejti.

A hazai dzsessz-szcéna pedig tele van világszínvonalú zenészekkel, akiknek jó része egyébként épp a Józsefvárosból indult a világhírnév felé, és akiknek egy részével szeptember 15. és 17. között találkozhatsz a Józsefvárosi Jazzfesztiválon, amelynek idén is a Rákóczi tér és a Rákóczi téri Vásárcsarnok ad otthont.

A dzsessz szerelmesei tobzódni fognak a fesztiválon, amelynek szervezői idén arra törekedtek, hogy minél több tehetséges női előadót is bemutassanak a közönségnek. Így hallhatod többek közt Szőke Nikolettát, aki a Balázs Elemér Grouppal lép színpadra, a fiatal tehetség Nagy Emma is fellép kvintettjével, ahogy Orbay Lilla is, Nagy Noémi pedig kvartettjével érkezik.

programajánló Kimenő Radival koncertek szeptemberben
Kép forrása: Józsefvárosi Önkormányzat hivatalos facebook oldala

Mellettük találkozhatsz még az Oláh Kálmán Quintettel, ők az amerikai Andy Middletonnal zenélnek, de érkezik például a Balázs József Quintet, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, valamint a Duka Laci Gipsy Swing is színpadra lép, hogy elkápráztassa a közönséget. 

A fellépők teljes listáját és bővebb információkat ITT találsz a fesztiválról.

Ünnepelj az Anima Sound Systemmel a Kobuciban

A budapesti szabadtéri koncerthelyszínek közül a Kobuci Kert régi nagy kedvencem, idén is felejthetetlen koncertélményekkel gazdagodtam náluk. És még mi minden vár!

Ott van például hazánk első elektronikus tánczenekarának jubileumi koncertje.

Idén ünnepli ugyanis fennállásának 30. évfordulóját az Anima Sound System, amelynek előadásmódját a művészi bátorság, az energikus színpadi jelenlét és a folyamatos megújulásra való képesség jellemzi.

A zenekarnak Szomnakuno címmel tavaly jelent meg nagylemeze, de az előzőekhez hasonlóan az idei évet is megújulással, folyamatos alkotással, új dalokkal és klippel, valamint sok hazai és külföldi koncerttel töltik. Mi pedig még sok boldog születésnapot kívánunk nekik.

programajánló Kimenő Radival koncertek szeptemberben
Kép forrása: kobuci.hu

Jegyet ITT válthatsz a szeptember 20-i ünnepi koncertjükre.

Kiemelt képek forrása: kobuci.hu; Lánchíd fesztivál hivatalos facebook eseménye; budapestpark.hu

Filákovity Radojka