Remek ingyenes programokkal várnak a Balatonnál

Nyáron egymást érik a kiváló programok, a pénzügyi keretünk azonban sajnos véges, így nem árt a költéseinkre odafigyelni – pláne, ha nem az apukánké, férjünké a fél északi part.

Szerencsére a Balatonnál több olyan programlehetőség közül választhatsz, ami a szélesebb közönséget megszólítva ingyenes és tartalmas szórakozást kínál. Ilyen például a BalatON koncertsorozat, amit négy különböző helyszínen rendeznek meg: Földváron, Fűzfőn, Kenesén és Balatonfüreden.

Ezen az eseménysorozaton mindenféle műfaj kedvelői megtalálhatják a kedvencüket, a pop-, a rock- és a jazzkoncertek mellett ugyanis például klasszikusok és gyerekeknek szóló műsor is szerepel a repertoáron. Ezek közül én most a Lóci játszik augusztus 5-i koncertjét ajánlom a figyelmedbe Balatonfűzfőn, augusztus 11-én pedig Keresztes Ildikó, majd az Anna and the Barbies balatonfüredi fellépését.

utazás programajánló Kimenő Radival
A kép forrása: balatonkoncert.hu

A teljes műsort ITT találod.

De ha inkább a természetben töltenéd az időt, akkor se csüggedj, augusztusban például két alkalommal is (4-én és 6-án) ingyenes vezetett séta keretében barangolhatod be a Hévízi-tó körül elterülő Véderdőt, megismerheted az ottani állat- és növényvilágot.

A sétáról ITT találsz bővebb infókat.

A nyaralás még várat magára? Az utazás élményéről azért még nem kell lemondanod

A legjobb road movie-kat hozza el ugyanis az Uránia nyári vetítéssorozata, az „Úton”, amelynek keretein belül július 27. és augusztus 27. között olyan új és régi filmeket gyűjtöttek össze a szervezők, amelyekben egy-egy utazás révén nyílnak új – külső és belső – távlatok a főszereplők előtt.

Az újak közül bemutatják Michal Chmielewski Los Angeles környékén játszódó zenés alkotását, a Roving Womant, vetítik az elmúlt évek sikerfilmjét, a Zöld könyvet, de műsorra kerül a Nem vénnek való vidék, az Út a vadonba Sean Penn rendezésében, David Lynch Veszett világa, a Bergman szigete, ahogy A kenguru című 1976-os magyar klasszikus is Gálffi László főszereplésével. Jegyeket teljes áron 1800 forintért lehet váltani, a kedvezményes jegyár pedig 1400 forint.

A teljes műsort ITT találod.

Fald fel Franciaországot!

Nem kell Franciaországig utazni ahhoz, hogy a francia konyha remekeivel kényeztesd magad – és itt jegyzem meg,

a francia gasztronómia nem véletlenül virít az UNESCO szellemi kulturális örökségének listáján.

A Botellón Terasz programjait időről időre ajánlom nektek, nem véletlenül, hiszen mindig minőségi formában hozzák el a nemzetközi gasztronómia legjavát. Augusztus 9. és 11. között ismét a francia konyháé lesz a főszerep borral, pezsgővel, isteni falatokkal – ne hagyd ki!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@botellonterasz által megosztott bejegyzés

Bővebb információkat az eseményről ITT találsz.

Az ördög vigyen – egyenesen a Katlanba

Idén is izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal és mással nem összehasonlítható hangulattal vár az Ördögkatlan Fesztivál.

Augusztus 5-ig, Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, falvakban és pincészetekben, utcákon, strandon és teraszokon minden művészeti ágból a legjobbak gyűlnek megint össze.

Augusztus 4-én például Jutka Rona megrázó erejű fotókiállítását lehet megtekinteni Nagyharsányban. A magyar-holland fotográfus szülei a zsidóüldözések miatt (elől) vándoroltak ki Magyarországról, és lányukkal együtt egy parasztcsaládnál rejtőzve élték túl a vészkorszakot. Aztán évekkel később Jutka Rona fényképezőgépével keresni indult saját elveszett arcát, sorsát az itthon maradt túlélők között.

Izgalmasnak ígérkezik emellett Veiszer Alinda beszélgetése Péterfy Borival Beremenden, majd Krusovszky Dénessel a Vylyan Teraszon. De lesznek remek koncertek és színházi előadások is.

A teljes programkínálatot ITT találod.

Piacozás este, zenével? Megőrülsz, megvadulsz!

A programajánlóban sűrűn megjelenő, régi nagy kedvencem a Platz Piac, ahol mindig csodás termelői finomságokkal és jó hangulattal várják a látogatókat – nem mellesleg festői környezetben, a pilisvörösvári Kacsa-tó mellett. A sok illatos füstölt húson és kézműves sajton, ropogós szezonális zöldségen és zsenge fűszernövényen túl a szervezők mindig valami különlegességgel is készülnek – ezúttal nem is akármivel.

A szezonzárás igazi nagy durranásnak ígérkezik, ezúttal ugyanis nem reggel, hanem este várják a piacozókat: hangulatos zenével, streed food-fogásokkal, koktélokkal, naplementével és egy extra programmal is, amivel eddig nem találkozhattál a Platzon.

Irány a piac – és most még korán sem kell kelni hozzá!

Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Kiemelt képek forrása: balatonkoncert.hu; JUNO11 Distribution; Facebook/ Botellón Terasz hivatalos Facebook-oldala; Facebook/ Platz termelői piac – Családi piknik hivatalos Facebook oldala

Filákovity Radojka