Nem csupán a tények kedvéért emeltük ki, hogy BÖBE ehhez a dalhoz írta élete első magyar dalszövegét. A Popfilter beszélgetéseiből tudom, hogy sok dalszerző-előadó esetében ez kardinális kérdés: míg van, aki el se tudja képzelni, hogy más nyelven alkosson, akad, akinek óriási elhatározás kell ahhoz, hogy az anyanyelvéhez forduljon. 

„Nagyon sokáig volt bennem egy gát arra vonatkozóan – magyarázza BÖBE –, hogy képes vagyok-e értelmezhető magyar dalszöveget írni, ezért is tartottam attól, hogy magyarra váltsak.

Erre a dalszövegre viszont nagyon büszke vagyok: olyan érzéseket és gondolatokat fogalmaztam meg benne, amiket nem gondoltam volna, hogy egy dalban ki merek majd énekelni magamból, pláne nem az anyanyelvemen.”

A dalokon BÖBE Doór Mátyás producerrel (Brenka, Tamáska Gabi, Pandóra Projekt, Punnany Massif, Beton.Hofi) dolgozott.

Az EGYEDÜL PÄRBAN látványos klipje rengeteg ember részvételével készült (a Kraft Agency és a The Deep CC készítette), és ez magának az énekesnőnek is szokatlan helyzetet teremtett. Erről így mesél BÖBE: „Az egész klipforgatás egy jó értelemben vett szürreális élmény volt. Az eddigi klipjeim mindig kis stábbal forogtak. Ennek szintén megvolt a maga varázsa, és azokat is nagyon élveztem – itt viszont tényleg hatalmas stáb volt, rengeteg díszlet, táncosok, színész, vízilabdacsapat, drónkamera stb.

Sokszor azon kaptam magam, hogy fel sem fogom, hogy ez az egész tulajdonképpen miattam történik! Aztán amikor ezt realizáltam, mindig hatalmas hálát és izgatottságot éreztem. Azt, hogy ez a dal, a klippel együtt rajtam kívül sok-sok ember szívügye lett, rengeteg időt és energiát pakolt bele mindenki.

Nagyon élveztem a profi stábot és azt, hogy olyan kreatív emberekkel tudtam együtt dolgozni, akiknek tényleg elképesztően jó ötleteik voltak, és látták ebben a fantáziát, beletettek minden tőlük telhetőt.” 

Az EGYEDÜL PÄRBAN a közelgő EP első single-je. A dalszerző-énekesnő ennek megjelenését is tőle szokatlan módon tervezi.

„Az eddigi megjelenéseimmel ellentétben most nem társítottam egy összetett vizuális koncepciót a megjelenésekhez. Azt szerettem volna, hogy ezek a dalok csakis engem tükrözzenek, bármiféle körítés nélkül.

A magyar daloknál azt érzem, hogy egy sokkal őszintébb és kendőzetlenebb zenei anyagot tudtam alkotni, mint eddig valaha.” 

Nézzétek, hallgassátok, szeressétek ti is! 

Csepelyi Adrienn