Közel két évet kellett várni, hogy újra a Netflixre szegezhessük a tekintetünket és tíz újabb epizódon keresztül ismerhessük meg a királyi család legsötétebb titkait. 

Az Emmy-díjas és kritikusok által is elismert modern királydráma új évada már a kilencvenes évekbe kalauzol minket, ahol komolyan meginog a nép monarchiába vetett bizalma, hiszen a botrányt botrányra halmozó király család szerepét erősen megkérdőjelezi a közvélemény

– írja a Hollywood Reporter.

Olivia Williams és Dominic West mint Camilla Parker Bowles és Károly herceg

A Peter Morgan által vezetett alkotói gárda eddig is bámulatos munkát végzett, akár a forgatókönyvet, akár a jelmezeket, akár a díszleteket, de legfőképpen a szereplőgárda kiválasztását tekintve. Az új részekben ezúttal is nagy múltú színészeket láthatunk majd: A királynő karakterét Imelda Staunton, BAFTA- és Európai Filmdíjas angol színésznő ölti magára, akit sokan a Harry Potter-filmek Umbridge professzoraként azonosítanak, leghíresebb szerepe mégis inkább Vera Drake karaktere volt, amiért Golden Globe-ra, Oscarra is jelölték, és amiért a 2004-es Velencei Filmfesztiválon a legjobb női szerepnek járó díjjal tüntették ki.

Fülöp herceg bőrébe Jonathan Pryce bújik, a kétszeres Tony-díjas színészt 2019-ben láthattuk Anthony Hopkins oldalán remekelni A két pápa című filmben. Károly herceg szerepében Dominic Westet láthatjuk majd, akit leginkább A drót és A viszony című sorozatokból ismerhetünk, Diana hercegnő megformálására pedig Elizabeth Debickit választották, aki a Tenettel lett világhírű.

Elizabeth Debicki, mint Diana hercegnő

Azzal kapcsolatban, hogy új színészeket láthatunk-e majd a következő évadban, Dominc West így nyilatkozott: „Az emberek azt hiszem, megértik, hogy ez az egész nem imitáció, eddig is kétévadonként változott a szereplőgárda.

Ez a karakterek megidézése. A show attól él igazán, hogy fiktív beszélgetések szemtanúi lehetünk.

Ezért sok kritika éri a sorozatot, hiszen honnan is tudhatnánk, miről beszélgettek ezek az emberek a négy fal között? Sehonnan. De van egy hihetetlen írónk, egy drámaírónk, aki kimerítő kutatások alapján képzeli el a helyzeteket, és ez a műsor varázsának a része.”

„A The Crown eddigi történetében a mostani évad a legizgalmasabb vizuális szempontból. A kilencvenes években kezdtek el minden egyes pillanatot rögzíteni a kamerák, és a 24 órás hírciklus is megszületett, szóval hihetetlen mennyiségű tartalomhoz fértünk hozzá. Diana volt akkoriban a legtöbbet fotózott személy a világon, ezáltal színészként információcunamiban merülhet el az ember, de boldogan úsztam benne” – fűzte hozzá a Diana hercegnő szerepére felkért Elizabeth Debicki.

Az első hivatalos fotókon, Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Dominic West és Elizabeth Debicki mellett Lesley Manville-t láthatjuk Margit hercegnő szerepében, Olivia Williamst Camillaként, Claudia Harrisont mint Anna hercegnő, és Jonny Lee Millert John Major miniszterelnökként.

Lesley Manville Margit hercegnő szerepében

Kereken huszonöt nap múlva pedig nemcsak fotókon, de a képernyőn is találkozhatunk mindannyiukkal a Netflixen. Én már alig várom.

 

Képek: Netflix

Krajnyik Cintia