-

Elég nehezen választottuk ki azt a két színházi bemutatót, amit a figyelmetekbe szeretnénk ajánlani, de azért sikerült. Az egyik a Telitalálat (tényleg ez a címe), a másik pedig a Párterápia.

Párterápia

Holnap lesz a magyarországi ősbemutatója Daniel Glattauer Párterápia című darabjának, melynek női főszerepét Balla Eszter játssza.

A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös előadását Znamenák István rendezte, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté a másik két szereplő.

A Párterápia házaspárjának életéből kiveszett az izgalom, ezért szakemberhez fordulnak. Az orvos munkához lát, ebből születnek a frenetikus helyzetek és a mulattató fordulatok. Glattauer vígjátéka esélyt ad arra, hogy magunkra ismerjünk, és mulassunk is magunkon. Az előadás után rájöhetünk arra, hogy bizony mindannyiunkra ráférne egy kis párterápia...

par

Telitalálat

teliplakat

Ugyan csak augusztus ötödikén lesz ennek az előadásnak a magyarországi premierje, de most szombaton egy különleges eseményre várják a színházrajongókat az alkotók. Arra kérik a nézőket, hogy: Hozzuk össze a Telitalálatot! Ha valakinek van otthon felesleges szélcsengője, madáretetője, esetleg Mária szobra, ne habozzon, vigye el az alkotóknak!

teltal

A sok kacagást ígérő ősbemutató jutalomjáték lesz Kovács Vandának, Őze Áronnak és Vasvári Csabának. A  színész-rendező, Sipos Imre is nagy szakmai kihívás elé néz.

És még annyi minden...

Most tényleg csak ezt a két különleges premiert emeltük ki a zavarba ejtően gazdag kínálatból, de ha arra jártok, semmiképp ne hagyjátok ki azt az előadást, mely Péterfy-Novák Éva Egyasszony című könyvéből készült. A főszereplő: Tenki Réka. Biztosak vagyunk benne, hogy megrendítő élményben lesz részetek.

De ha épp bulizni akartok, akkor menjetek el a Menetszél című akusztikus koncertre, ahol a Kiscsillag meglepetés vendégekkel együtt vár benneteket. Garantáltan jó lesz a menetszél!

kiscsillag

A fesztivál lapozható műsorfüzete megnyitható innen.

Bővebb információ: Szentendrei Kulturális Központ