-

Elég nehezen választottuk ki azt a két színházi bemutatót, amit a figyelmetekbe szeretnénk ajánlani, de azért sikerült. Az egyik a Telitalálat (tényleg ez a címe), a másik pedig a Párterápia.

Párterápia

Holnap lesz a magyarországi ősbemutatója Daniel Glattauer Párterápia című darabjának, melynek női főszerepét Balla Eszter játssza.

A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös előadását Znamenák István rendezte, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté a másik két szereplő.

A Párterápia házaspárjának életéből kiveszett az izgalom, ezért szakemberhez fordulnak. Az orvos munkához lát, ebből születnek a frenetikus helyzetek és a mulattató fordulatok. Glattauer vígjátéka esélyt ad arra, hogy magunkra ismerjünk, és mulassunk is magunkon. Az előadás után rájöhetünk arra, hogy bizony mindannyiunkra ráférne egy kis párterápia...

par

Telitalálat

A cikk a hirdetés után folytatódik!

teliplakat

Ugyan csak augusztus ötödikén lesz ennek az előadásnak a magyarországi premierje, de most szombaton egy különleges eseményre várják a színházrajongókat az alkotók. Arra kérik a nézőket, hogy: Hozzuk össze a Telitalálatot! Ha valakinek van otthon felesleges szélcsengője, madáretetője, esetleg Mária szobra, ne habozzon, vigye el az alkotóknak!

teltal

A sok kacagást ígérő ősbemutató jutalomjáték lesz Kovács Vandának, Őze Áronnak és Vasvári Csabának. A  színész-rendező, Sipos Imre is nagy szakmai kihívás elé néz.

És még annyi minden...

Most tényleg csak ezt a két különleges premiert emeltük ki a zavarba ejtően gazdag kínálatból, de ha arra jártok, semmiképp ne hagyjátok ki azt az előadást, mely Péterfy-Novák Éva Egyasszony című könyvéből készült. A főszereplő: Tenki Réka. Biztosak vagyunk benne, hogy megrendítő élményben lesz részetek.

De ha épp bulizni akartok, akkor menjetek el a Menetszél című akusztikus koncertre, ahol a Kiscsillag meglepetés vendégekkel együtt vár benneteket. Garantáltan jó lesz a menetszél!

kiscsillag

A fesztivál lapozható műsorfüzete megnyitható innen.

Bővebb információ: Szentendrei Kulturális Központ