Időnként, amikor elképzelem, hogy anyuka leszek, hatalmába kerít a félelem. Vajon hogyan fogok mindent úgy csinálni, hogy a gyereknek a legjobb legyen? Hogyan fogok minden fronton helytállni? Hogyan maradhatok meg önálló individuumként, és közben hogyan leszek egyszerre jó társ, szülő, barát? Megugorhatatlan feladatnak tűnik, és ilyenkor a legszebb szerepet egyszerre képzelem rémisztő, baljós, kihívásokkal teli időszaknak is. A régi iskolák, amelyeket a mi anyáink még természetesnek vettek, sok esetben ma már ördögtől valók. Úgy érzem, fel kéne vennem lassan a ritmust, hogy hogyan leszek egyszerre modern szülő, aki mégsem nevel egy teljesen életképtelen, elkapatott felnőttet a gyerekéből. Mielőtt bepörgetném magam ebbe a spirálba, általában inkább elhessegetem a rossz gondolatokat, és azt mondom: majd csak menni fog valahogy.

És akkor jött egy Közös hang-felvétel, amelyen néha ki is estem a moderátori szerepből, és azon kaptam magam, hogy csak szájtátva hallgatom, hogy ez a két ember minden esendőségével együtt milyen fantasztikusan látja a világot,

és hogyan próbálják a gyakorlatba is átültetni mindazt, amit majd szülőként én is szeretnék. Jó volt végre töltekezni. Azt érezni, hogy minden rendben lesz, ha tudatossággal, odafigyeléssel, gondoskodással végzem a szülői feladataimat. Hogy ne arra koncentráljak, mit és hol hibázom majd, hanem hogy mennyi mindent csinálhatok jól. Mert olyan nincs, hogy tökéletes. Semmiben. És ebben jó, ha néha megerősítik az embert. Ahogy azt dr. Gyurkó Szilvia és Simon Kornél tette ebben a beszélgetésben.

Közös hang további epizódjait itt találod: 

Krajnyik Cintia