Bún bò Huế, a leves, amitől Vietnám szuperhatalom lett (Recepttel!)
Főzd, aztán kóstold meg, megköszönni ráérsz később is!
Főzd, aztán kóstold meg, megköszönni ráérsz később is!
Ma ünnepli 80. születésnapját Lajos Mari, aki generációknak „fogta a kezét” a konyhában szakácskönyvein keresztül. Fogadjátok szeretettel ezt az ízes-illatos beszélgetést hazánk legendás gasztronómiai szerzőjével:
Ti mit kezdtek az egy adagnyi maradékkal és a csoffadt zöldségekkel, gyümölcsökkel? Mert mi újrahasznosítjuk őket!
Ma van a bao napja, annak a kínai eredetű tésztabatyunak, amivel eredetileg egy katonai stratéga akarta az isteneket kiengesztelni. Egy biztos: baolakoma után tényleg képtelenség haragudni bárkire.
Amikor egy férfi bája a problémája.
Mit tudsz könnyebben elképzelni, egy zöldségtálat, amin van édes, savanyú, sós, krémes, csípős és umami íz is… vagy pár napot egyes-egyedül?
Cukormentes brownie néhány összetevőből, ami pillanatok alatt kész van, és még finom is? Íme!
A nyári melegben érdemes kicsit másképpen kávézni, ami ráadásul nemcsak szuper ízekkel jár, de a folyadékpótlás szempontjából is hasznos. Ja, meg így néz ki: