Betakargatott malackák: a legjobb snack gyereknek és felnőttnek pár perc alatt
Pár perc munka, fél óra sütés, az eredmény pedig egy boldog család.
Pár perc munka, fél óra sütés, az eredmény pedig egy boldog család.
Ellerine sağlık!, azaz jó egészséget a kezednek! A törökök ezzel a jókívánsággal köszönik meg a szakácsnak a főztjét, írja szerzőnk, aki Isztambulból Mexikóvárosba költözött, de a török konyha számára legkedvesebb receptjeit magával vitte, és most megosztja velünk is:
Gyorsabb megcsinálni, mint megenni. Na jó, nagyjából.
Amikor a bendőbe került étel a szívedig hatol – D. Tóth Kriszta és Fiala Borcsa elutazott Tatára, hogy megnézzék, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet teátrális megközelítése mit is tud valójában, és hogyan fest egy fine dining grenadírmars.
Miől fine dining a fine dining? A helytől? A séftől? Az alapanyagoktól? Az adagok méretétől? Az árától? A Michelin-csillagtól? Vagy attól, hogy te, a vendég megadod a módját? A gasztroszakmában egy ideje formálódik már a párbeszéd arról, hogy mitől is fájn a dájning… Ebbe a diskurzusba szállt most bele Dián Dóri kollégánk egy otthoni kanapévacsorával.
Egy szeretetteli műsor, ami elhiteti veled: la vita è bella.
Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!
Főzelékes Feri mára elmondhatja: a küldetést, amit maga elé állított, teljesítette, hiszen gyakran kap olyan üzeneteket (még távoli falvakból és borsodi menzákról is), hogy valaki épp miatta, az ő receptjein keresztül szerette meg a főzeléket, a magyar konyha mostohagyerekét. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy valami új kihívás után nézzen, amiről most nekünk is mesélt.