WMN KNYHA
WMN KNYHA

Dián Dóri: ilyen érzés először fine diningban enni, ha a „20 perc alatt összedobhatón” szocializálódtál

WMN KNYHA – 2023.09.30. – DD

Dián Dóri életében először kipróbálta a fine diningot, ami ugyan jó élmény volt számára, de nem kapott rá az ízére. Elmeséli, miért:

Jeong Kwan, aki a főzés során padlizsánná válik

WMN KNYHA – 2023.09.27. – FB

Szomorúságot egy falásra eltüntető gomba, meditatív főzés, és az univerzummal való egyesülés a táplálkozás által – Jeong Kwan szerzetesnő, Korea kulináris gyöngyszemének exkluzív kóstolójára ment el Fiala Borcsa, hogy mindent elmeséljen neked a buddhista templomi konyha művészetéről.

Bún bò Huế, a leves, amitől Vietnám szuperhatalom lett (Recepttel!)

WMN KNYHA – 2023.09.17. – FB

Főzd, aztán kóstold meg, megköszönni ráérsz később is!

„Aki nem tanulja meg az asztal tiszteletét, az kötődni sem tanul meg igazán” – Interjú Lajos Marival

WMN KNYHA – 2023.09.12. – FR

Ma ünnepli 80. születésnapját Lajos Mari, aki generációknak „fogta a kezét” a konyhában szakácskönyvein keresztül. Fogadjátok szeretettel ezt az ízes-illatos beszélgetést hazánk legendás gasztronómiai szerzőjével:

Majdnem szemétből csoda a konyhában – Maradékmentő receptek lustáknak és időhiányosoknak

WMN KNYHA – 2023.09.02. – TF

Ti mit kezdtek az egy adagnyi maradékkal és a csoffadt zöldségekkel, gyümölcsökkel? Mert mi újrahasznosítjuk őket!

„Emberfejjel” akarták kiengesztelni az isteneket – ma is rajongunk a baóért (recepttel)

WMN KNYHA – 2023.08.22. – FB

Ma van a bao napja, annak a kínai eredetű tésztabatyunak, amivel eredetileg egy katonai stratéga akarta az isteneket kiengesztelni. Egy biztos: baolakoma után tényleg képtelenség haragudni bárkire.

Fiala Borcsa: Mara és az exfeleség – halpaprikásrecepttel

WMN KNYHA – 2023.08.15. – FB

Amikor egy férfi bája a problémája.

Nincsenek itthon az egerek, cincog a macska – mit csinál az ember, ha elutaznak a kamasz gyerekei?

WMN KNYHA – 2023.08.13. – FB

Mit tudsz könnyebben elképzelni, egy zöldségtálat, amin van édes, savanyú, sós, krémes, csípős és umami íz is… vagy pár napot egyes-egyedül?

< 1 2 3 4 5 6 7 >