Ha óriási elismerésre vágysz: csapjál burritolakomát házi tortillából (recepttel)
Borcsa régóta vágyott már arra az elismerésre, amit aztán egy roppant egyszerű, de remek fogás hozott el neki: a házi tortillalapé.
Borcsa régóta vágyott már arra az elismerésre, amit aztán egy roppant egyszerű, de remek fogás hozott el neki: a házi tortillalapé.
A székely Csíkmadarason nagycsütörtökön 15–20 ezer vegetáriánus töltött káposzta készül el (melynek még a receptjét is megosztották velünk), mely a húsvéti hagyományokon kívül a közösség összetartásáról is szól. Nem is maradhat ki belőle senki sem: betegekről, idősekről, egyedülállókról is gondoskodnak.
Olvasás előtt érdemes egy kis partedlit a nyakba akasztani a kicsorduló nyál végett…
Neked mi az az íz, amiről mindig egy szép emlék jut eszedbe?
Már Homérosz is írt a fondüről… vagy legalábbis valami olyasmiről. Utánajártunk a svájci nemzeti étel eredetének és változatainak.
Mitől lesz kóser egy alapanyag, egy edény vagy egy tűzhely? És tényleg igaz, hogy a kóser ételek egészségesebbek? Simon Eszter beszélgetése Fűszeres Eszter gasztrobloggerrel és Preiszler Dániel étteremvezetővel.
Mitől lesz fehér a vízzel hígított raki? Iható-e a csapvíz? Miért egyen óvatosan desszertet a vegetáriánus? Kis török kajakörkép.
Fiala Borcsa Németországban járt, és elleste, hogyan készítik a kis büfékben a Flammkuchent. Isteni finom!