Sárgadinnye uborkával, cseresznye paradicsommal – Flóra fura, de annál finomabb salátákat ajánl a nyárra
Igazi nyári salátareceptek sok zöldséggel és gyümölccsel, távol a tűzhelytől.
Igazi nyári salátareceptek sok zöldséggel és gyümölccsel, távol a tűzhelytől.
Egy kalauz, ami bevezet a konyhába, irányt mutat, ha spórolnál, ha inkább a házi koszt pártján állsz, ha a rohanós hétköznapok ellenére rutinná gyúrnád a meleg vacsorákat. Balázs Barbi Asszonypajtás című könyvét ajánljuk:
Itt a nyár, ami egyet jelent: ihatunk jegeskávét reggel, délben, este! Hoztam is neked három parádés receptet: egy remek, vietnámi ihletésű kávét, hogy beinduljon a napod, egy desszert jellegű affogatót, hiszen a nap közepére kell a jutalom, és egy buli előtti eszpresszó tonikot, amiből akár részeg E. T.-t is készíthetsz egy mozdulattal.
Ünnepeld a nyár érkezését pizzával, stracciatella sajttal és paradicsomlekvárral!
Aztán amikor már minden munkát elvégzel a helyeden, naponta többször elővarázsolod a terülj-terülj asztalkámat, nap nap után készíted a villásreggelit, a két-három fogásos ebédet és a meleg vacsorát abban a szűkös térben, ami akkor és ott a világodat jelenti, egyszer csak megutálsz mindent, amit a felmenőidtől kaptál. A bölcsességektől kezdve a receptekig mindent.
Ettől a cikktől jobban felszökik a vérnyomásod, mint az euró árfolyamától, azt garantáljuk!
A cikk, ami után átpakoljátok az egész hűtőtöket, mert tuti, hogy nálatok sem ideális az elrendezés. Szó lesz még olvasztásról és melegítésről, a készételek eltarthatóságáról, és arról is, hogy miért óriási hiba a hűtőben tárolni a paradicsomot.
Házi aiolival és spanyol bravas szósszal küldtük meg a tavaszi piacok sztárját, és annyit mondhatunk: SOHA TÖBBÉ nem akarjuk máshogy enni az újkrumplit!