Nagy év végi szakácskönyv-teszt: Stanley Tuccitól Mrs. Lipton meggyes lepényéig!
Stanley Tucci, Csengetett, Mylord?, Limara és Főzelékes Feri: a WMN szerkesztőségének szokásos év végi szakácskönyv-ajánlója!
Stanley Tucci, Csengetett, Mylord?, Limara és Főzelékes Feri: a WMN szerkesztőségének szokásos év végi szakácskönyv-ajánlója!
Mondjuk, miket érdemes kipróbálni, ha Lengyelországba sodor az élet, illetve miket és hogyan tudsz te is elkészíteni otthon! Kis lengyel gasztrokörkép, tatár bifsztek, pierogi és sült fehér csokoládéval ízesített fehérrépapürével kísért kacsamell recepttel, egy Michelin-ajánlással büszkélkedő varsói étterem séfjének útmutatásai alapján.
A kombucha, a vízikefir és a gyömbérsör otthon is könnyen készíthető, ráadásul egészséges világtrend. Farkas Fruzsina a Michelin-csillagos SALT étterem korábbi sommelier-je fermentálásról, kombucháról, vízikefirről és gyömbérsörről mesél.
Vannak az átlagos konyhai balesetek – és vannak azok, amikor egy kabaréjelenetben találod magad, mert valami pukkan, robban, esik, törik… Te meg kínodban csak röhögsz. Vagy nem…
Az erdélyi ember novembertől decemberig a pincébe jár, hogy slagjával belefújjon a káposztalébe. Érdekes figurának tűnik ilyenkor: mivel küldetést teljesít, messziről elkerüli a boroshordóját, kidülled a szeme, megtelik az arca levegővel, és úgy fújja a sós-savanyú vizet, mintha csak trombitálna odalent. Leginkább pityókászsákok, csüngő szalonnák és télire eltett befőttek között. Jó hidegben.
Egy nő, aki ki nem állhatja a monotóniát. Férfiak hada, akik megpróbálják levenni a lábáról, de aztán belezuhannak a szokások medvecsapdájába. Egy fess úr, aki tele van meglepetéssel. Egy farkaséhes étteremtulajdonos és egy kipucolt frigó. Végül egy kaliforniai saláta, ami meghódította a világot.
A dán fahéjas csiga szerelembe esett az amerikai palacsintával, a kettő keverékéből pedig valami egészen csodás dolog került ki! De ha ez nem lenne elég, hoztunk neked egy parádés őszibarackos édességet is, ami abból az államból származik, ahonnan az Elfújta a szél írója, Margaret Mitchell is!
Mivel a honvágyam csak az otthonról hozott ízektől enyhül, ezúttal székelykáposztát főzök. Margit nénje-félét, de magyar fogást Magyarországon – és egy kicsit büszke is vagyok, hogy kezdek „beilleszkedni”. Bár a magyar fogásomnak még mindig otthoníze van, de ezt nézzétek el nekem.