-

Hogyne lennék kíváncsi a videóra, amikor naponta legalább ötször jön velem szembe a szemöldök témája, nem lehet nem észrevenni, hogy ez milyen kurrens! A nemrég megnyílt, kifejezetten szemöldökre specializálódott szalonnak biztos jó a sajtósa, mert az összes szépségblogger meghívást kapott, és be is számolt a szalon eddig itthon egyedülálló, negyvenöt perces szemöldök rituáléjáról. Naná, hogy ezekre is rákattintottam.

Ekkor kezdett kibontakozni bennem az érzés: lehet, hogy hamis elégedettségben töltöm a napjaimat?! Hiszen a szemöldököm finoman szólva sem felel meg a kor követelményeinek! Sőt, ha jobban megnézzük, semmi sem felel meg rajtam, a ki tudja ki által diktált követelményeknek.

Fej

Hánykolódom a bűntudat és a megfelelési kényszer között. Számolni kezdek. Nézzük csak az elejétől vagy inkább a tetejétől, a fejemmel! Mindjárt itt ez a videó, amibe bejglievés közben botlottam. Nyolc perc huszonnyolc másodperc. Ahhoz, hogy ilyen legyen az én szemöldököm is, naponta majdnem kilenc percet kéne erre szánnom! (Szemben azzal az összesen öt perccel, amit a reggeli sminkemmel töltök.) A majd' kilenc perc alatt ráadásul nyolcféle eszközt és terméket használ a nő. Kis kefékből háromfélét, különféle porokból, ceruzákból és krémekből is ötöt. Nézem a márkát, amire esküszik. Darabjuk minimum négyezer forint. Persze mindegyik bloggernő a jó eszközökre és márkákra biztat, e nélkül belekezdeni is kár! Állítják, ezek tényleg must have darabok. Te jó ég! Én a szemhéjpúderrel és a hozzá tartozó ecsettel emelem ki a szemöldököm, és a fiam egyik levetett kalózos fogkeféjével kefélem... Kezdem egyre jobban elszégyellni magam. Kárt okozok így a gazdaságnak, a környezetem a szemembe sem nézhet, mert tökéletes szemöldök nélkül nincs is karaktere az arcomnak.

Szem

De jobb, ha a szemekre nem is gondolok, mert minimum huszonöt percet kéne szánnom a tökéletes nappali szemsminkemre, a kábé huszonötezer forintnyi kötelező termék segítségével. Aztán ott van még az alapozás is, két vagy háromféle alapozóval, meg kéne már tanulni a kontúrozást is. Ehhez kell egy sminkalap, ami az alapozó alá kerül, majd korrektor, púder, highlighter, pirosító, végül a spray, ami az egészet fixálja. Huszonöt perc, negyvenezer forint.

Száj

Na, és mi lesz az ajkaimmal? Árválkodjon szegény mindenféle radírozás, rúzsalap és kontúrceruza nélkül, szégyenszemre... csak néhanapján kirúzsozva? Persze kontár módon, YouTube tutorial nélkül, házi módszerekkel, amit még huszonéves koromban alakítottam ki, gondolván, ezzel a tudással el leszek egy életre. A szájakkal, ahogy látom a videókból szerencsére nem sok a faxni, tíz perc lehet naponta. Arról, hogy mennyi rúzs fogy, nincs nagy tapasztalatom, megkérdezem majd a Szentesit.

Fog

A fogaim, szégyen és gyalázat, éppen tizenhárom árnyalattal sötétebbek, mint lehetnének, de hát ez történik, ha nem ülök az esti sorozat alatt egy világító szerkezettel a számban, ami peroxidmentes. Garantáltan kifehérítette már több ezer elégedett vásárló fogait! Ez a szájból lógó, világító kacsacsőr kütyü húszezer forint, és elég, ha tíz estét töltök vele egy hónapban. De ez amúgy is holtidő, ezalatt írhatok, vagy letudhatom a heti szexet, még hangulatvilágítás is lesz hozzá.

Tor, potroh

Az elhanyagoltságom már a HVG szerint is elképesztő méreteket ölt. A hírfolyamban felugrik egy videó: nem elég az arckontúr, most már a dekoltázs, sőt a teljes testkontúrozás is követelmény! Két-három különböző árnyalatú natúr színnel lehet rajzolni nagyobbnak tűnő melleket és szépen kiálló kulcscsontot. Vagy akár hasizmot. Jó, ez utóbbihoz több idő kell, úgy harmincöt-negyven perc, de megéri, mert végre bátran vehetek dekoltált felsőt... és büszkén vetkőzhetek le a pasim előtt.

A nap végén jól jár a mosószer-biznisz is, mert minden megy a szennyesbe, amit összekentem, és jöhet a teljes testre kapható sminklemosó. Nagyjából huszonöt perc, mire mindent lemosok, nagyon fontos az alapos tisztítás a bőrnek.

Számolgatom a tételeket, míg a fogkefével kisikálom a mákot a fogaim közül.

Költségvetés

Döbbenten öblítek: nagyjából 80.000 forintot kéne költenem, és napi 154 percet, azaz két és fél órát volna muszáj beiktatnom a hétköznapjaimba ahhoz, hogy a megjelenésem a szépségbloggerek és vloggerek szerint is tökéletes legyen. Lázasan gondolkozom, hogyan teremthetném meg magamnak ezt az „énidőt”.

Mondjuk, nem mennék a gyerekért a suliba, így fociznom sem kellene vele, és máris összejönne a hiányzó idő.

Vagy megtehetném munkaidőben is, egyedül dolgozom, nem szólna senki, az meg elhanyagolható, hogy végül mennyit számlázok a hónap végén. (Igaz, így biztos nem futná a kellékekre.)

Felkelhetnék hat helyett hajnali fél négykor. Ennél a gondolatnál bevallom, feladom az erőlködést. Nem megy ez nekem. Sosem lesz tökéletes a szemöldököm.

Végül találok valamit, ami segít megnyugodni.

Létezik ugyanis már olyan videó is, amin bemutatják, mit kell tennem ahhoz, hogy nulla smink nélkül is utcára merjek lépni. Mindössze húsz perc naponta, és olyan hat-hét ecset, krém és eszköz.

Természetesen - ingyen és bérmentve!

Lehet, hogy kéne nekem is egy ilyen videót készítenem? Biztos jól futna, ez nulla perc alatt is megy, méghozzá teljesen ingyen!

Kárpáti Judit

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/